Kijk, daar heb je Mts. Wilting (Nieuwlande) × met een New Holland T 6070 Gen2.
Bron: Facebook. Geplaatst door T6020 power op 16-04-2017 om 12:38:16, met 15 reacties.

New Holland T 6070 Gen2

Kijk, daar heb je Mts. Wilting (Nieuwlande) × met een New Holland T 6070 Gen2.
Bron: Facebook

Reacties

T6020 power
Kan bijna niet missen dat het hem niet is van fam. Wilting. @Wilting NH
Wilting NH
@T6020 power heb jij goed gezien 😊. Vorige week even laten chippen. Wereld van verschil 😃
T6020 power
@Wilting NH maar heb je nu zelf een soort van keus: of zuinig rijden of meer uit de trekker halen.
+1
Wilting NH
@T6020 power nee. Door dat je meer vermogen hebt kan je trekker het makkelijker doen. En zal die zuiniger moeten zijn. Het is maar net een beetje wat voor werkzamheden je er mee gaat doen. Maar ga jij nu een nog grotere machiene achter hangen en dat extra vermogen goed benutten. Dan word die in mijn ogen echt niet zuiniger.

Maar wij hebben hem laten chippen omdat we t vermogen wel konden gebruiken, en metname okk t kopel onderin. Dit kun je nu hoed merken. En k hoop dat die op de straat oom wat zuiniger word, trekker loopt goed 55 kmh maar hij had alijd vrij veel tijd nodig om op gang te komen, en dit kost t meeste brandstof. Nu is die een stuk sneller op snelheid
caseboy
3l per uur brandstofbesparing en meer vermogen klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Uit de praktijk zal wel blijken of dat het ook werkelijk zo is.
valmet6400power
@caseboy @O N
Volgens mij is het als volgt, voor de chiptuning rij je zeg maar 5 km/u met land klaar maken. Na het chiptunen rij je ook 5 km/u met land klaar maken, dan bespaar je 3 liter per uur. De praktijk is dat je na het tunen echter 7 km/u kunt rijden waardoor de trekker meer brandstof gaat verbruiken per uur maar waardoor je de bewerking wel sneller klaar hebt..
O N
@valmet6400power Klinkt aannemelijk , ik ben voornamelijk opzoek naar af en toe wat meer PK .
Qua snelheid zit ik altijd redelijk goed naar mijn idee 😉 .

Ik doelde eigenlijk meer op het feit hoe je trekker blijft na de tuning of je niet meer braak hebt ofzo .
valmet6400power
@O N
Wij hebben dat destijds gedaan met onze Claas 566 RZ, standaard 110 pk en na het tunen 121 pk op de aftakas. Het koppel onderin was opeens aanwezig, voor het tunen kakte hij onder de 1000 toeren in. Met de meeste werkzaamheden rij je toch "zo hard" als de trekker toe laat, wij konden dus harder rijden met rijenfrezen en land klaar maken. Met ploegen konden we in een versnelling hoger met minder toeren rijden. We hebben geen problemen ermee gehad gerelateerd aan het tunen, terwijl die ruim 2000 uur zo heeft gedraaid bij ons.
O N
@valmet6400power Dus je zou het aanraden ? Was dat ook van deze firma ?
valmet6400power
@O N
Ja ik zou het zeker aanraden, mits de vermogenstoename natuurlijk binnen de perken blijft. Nee wij hadden er een via Claas maar de werking is hetzelfde, ze beloven allemaal meer vermogen met minder diesel.
Overigens als de trekker 99% van de tijd pks zat heb dan zou ik het niet doen.
+1
O N
@valmet6400power Oke bedankt voor de info !
De vermogenstoename ligt meestal maar rond de +30 PK dus dat is altijd nog cv , ik heb voornamelijk wat extra nodig voor met de mestwagen en dat is toch zijn hoofdtaak , voor het diepwoelen komt het altijd vanpas maar dat gaat nu ook goed 😄
O N
Iemand al ervaringen mee ?
T6020 power
@O N ik denk ook dat het verschil maakt wat voor trekker je hebt. Deze t6070 gen 2 is hetzelfde als t6080/90 alleen pk verschillen dus is deze wel berekent op iets meer pk's.
+1
O N
@T6020 power Jah dat natuurlijk , heb me altijd laten wijsmaken dat T6030-40-50 zowat volledig hetzelfde zijn op de Pk's na

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6070 Gen2 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!