Foto van een Fordson Dexta , agri classic 2017. Foto is geplaatst door oldtimergek op 17-04-2017 om 10:41:01, met 7 reacties.

Fordson Dexta

oldtimergek
Foto van een Fordson Dexta , agri classic 2017

Reacties

sassinga
@oldtimergek Benzine uitvoering?
+1
oldtimergek
@sassinga helemaal goed.
mklok
@oldtimergek @sassinga Deze kwamen uit het noorden uit Scandinavie. Zijn er een aantal naar Nederland gekomen. Stonden of staan er een aantal op markplaats. Deze uitvoering is langer omdat er een 4 cilinder benzine motor in zit. De diesel versie was uiteraard een 3 cilinder Perkins. In de vrieskou konden de diesels niet uit te voeten vroeger , het bekende vlokken van diesel onder een bepaalde min temperatuur . En de benzine motoren hadden daar geen last van.
oldtimergek
@mklok Volgens mij waren er 4 naar nederland gekomen en waarvan er nog 3 te koop zijn.
mklok
@oldtimergek Dat zou goed kunnen. Volgens mij zijn ze geruild of zoiets dergelijks. Ze zijn toch van een mede clublid van de Ford en Fordson Club ? Stond toen een heel verhaal in het clubblad.
oldtimergek
@mklok klopt stond een verhaal in het clubblad en zijn van een club lid.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!