Vandaag de Ransomes dowdeswell ploeg opgehaald.. Foto is geplaatst door mklok op 13-05-2017 om 21:40:39, met 37 reacties.

Onbekend Onbekend

mklok
Vandaag de Ransomes dowdeswell ploeg opgehaald.

Reacties

wim-same
@mklok zo'n 3 schaar heb jou trekker genoeg aan bij jullie op de klei denk ik ?
Mooie vrachtwagen met kraan trouwens. Gestuurd tandemstel. Alleen vreselijk uitkijken als je op een voorsorteerstrook staat en jij mag eerder rijden dan de auto's naast je met zo'n lange kont.
Daanfordje
@wim-same Dat valt nog wel mee hoor! Wij hebben vroeger nog geploegd met een rumptstad 3 schaar met keggen/blokken ertussen zodat ie 50 cm breed ploegde per schaar! Nou is de grond hier nog wel een beetje variërend!
+2
mklok
@wim-same We gaan het meemaken van het najaar. Weet dat er vroeger meerdere 7810 hier met een drieschaar geploegd hebben dus dan moet dit ook kunnen. Ga wel eerst voorzichtig aan werken , trekker heeft de laaste jaren weinig gedaan dus rustig aan laten wennen. Misschien ben ik wel te voorzichtig maar we gaan het zien.

Vrachtwagen rijdt super en inderdaad uitkijken met sturen , hij zwaait aardig uit aan de achterkant. Deze heeft nog maar 170000 km weg. In het begin veel met deze wagen weggeweest toen ik bij vd pols nog geen vaste kraan had.
+1
jeet
Eindelijk thuis
mklok
@jeet Komende tijd ploeg schoonmaken .
Fendt926Driver
Heb je perse gezocht naar een engelse ransomes ploeg?
Of had elk merk met een mooie betaalbare 3 schaar achter jou trekker gemogen
mklok
@Fendt926Driver Heb perse gezocht naar een Ransomes ( Dowdeswell ) . Enkel alleen dat dan de combinatie met mijn Ford op zijn Engels is. Op veel folders van Ford en Ransomes zie je deze merken veel samen.
Fendt926Driver
@mklok en is er veel keuze in dat merk ploegen in nederland?
Ik dacht het al toen je expleciet de naam van de ploeg erbij vermelde
mklok
@Fendt926Driver In Nederland zie je dit merk weinig. Moet je echt tegenaan lopen. In Engeland zie je ze veel meer , is ook logisch. Volgens mij heeft Kverneland toen der tijd alles overgenomen van Ransomes . Dacht dat Kverneland toen bij de Telefunken groep hoorde.
Fendt926Driver
@mklok maar heb jij hem in nederland gekocht of uit engeland laten overkomen/gehaald
mklok
@Fendt926Driver Dit is wel een originele ploeg die verkocht is in Nederland. Aantal Ford dealers verkochte deze ploegen . Deze komt bij Bakker Ulrum vandaan. Weet ook dat Voets in Hazerswoude dit merk ook heeft verkocht. Maar niet in grote getallen. Bij ons op de eilanden is Rumpstadt een hele bekende ploeg , Lemken zie je ook veel hier.
SJB533
Quote Reactie van @mklok:
Volgens mij heeft Kverneland toen der tijd alles overgenomen van Ransomes

Electrolux/Överum en Textron
+1
mklok
@SJB533 Ja precies die bedoel ik. Kon het niet meer terug vinden. Bedankt.
+1
a3vandiejen
Gaat straks een prachtige combi worden.
mklok
@a3vandiejen Zeker weten. We gaan het zien als het zover is. Eerst de trekker nog een olie beurt. En de voorvelgen nog wisselen.
+1
SJB533
@mklok
En dan eigenlijk naar het PTC+/Aeres Tech in Dronten, om de risters snel blank te maken 😂
+1
mklok
@SJB533 Ze staan in het vet , dus dat is gauw genoeg blank.
SJB533
@mklok
Geen roest dus?
+1
mklok
@SJB533 Nee gelukkig niet , staat goed in het vet. Gelukkig maar moest gisteren door de regen rijden.
Daanfordje
We zien de combinatie wel verschijnen! 😃
mklok
@Daanfordje Zeker weten.
Daanfordje
@mklok Nu alleen nog voorscharen opzoeken?
mklok
@Daanfordje Ja dat is toekomst. Zo kan het ook.
SJB533
@Daanfordje
Kan Dowdeswell die niet leveren?
+1
mklok
@SJB533 Jawel , hangt wel een prijskaartje aan. Maar weer sparen.
+1
larss
@mklok is het jou toch eerder gelukt! komt deze uit friesland?
mklok
@larss Wel uit het noorden ,
mklok
@larss ook nog op zoek naar zoiets?
larss
@mklok hou me ogen open, eerst andere prioriteiten
pizza power
@mklok dit word vast en mooie Combi normaal gesproken moet de ford dit kunnen trekken op de klei. Kan het zijn dat ik je en keer heb zien rijden ergens in de buurt van spijkenise.
mklok
@pizza power Zou kunnen , er rijdt er nog eentje rond. Die van @Daanfordje . Deze komt meer naar buiten als die van mij.
Daanfordje
@mklok als het de onze is heeft ie fronthef, staat ie op breed spoor, en heel waarschijnlijk een groene kunstmest strooier er achter 😜 @pizza power
pizza power
@Daanfordje hij had wel en fronthef maar of hij op breed spoor stond weet ik niet wij reden op en mf 6140 met voorlader met en rumptstad 2 schaar ploeg erachter.
Daanfordje
@pizza power Oke, van wie is die trekker dan?
Daanfordje
@pizza power deze trekker dan waarschijnlijk 😉

(klik om te vergroten)

+1
pizza power
@Daanfordje ja dat is hem mooie trekker dat. Die mf is van iemand die op goeree overflakkee komt die heeft bij jullie in de buurt en stuk land.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!