Foto van een Ford 6410 bezig met grasland te scheuren. Foto is geplaatst door Broucky3 op 18-05-2017 om 12:05:35, met 17 reacties.

Ford 6410

Broucky3
Foto van een Ford 6410 bezig met grasland te scheuren

Reacties

ZetorTwente
Wat is hier de bedoeling van?
Fendt926Driver
@ZetorTwente zode vernietigen zodat de vervolgbewerking beter gaat
ZetorTwente
@Fendt926Driver Ja maar gaat dit gekietel daar aan bij helpen? Frezen of een schijvencultivator lijkt me veel effectiever.
Fendt926Driver
@ZetorTwente is effectiever maar dan moet je die wel hebben.
ZetorTwente
@Fendt926Driver Laten doen of zo'n ding huren
Fendt926Driver
@ZetorTwente laten doen is makkelijk. Maar de rekeningen die er na komen........
ZetorTwente
@Fendt926Driver Als we hier rekenen komen we vaak zo uit dat laten doen hetzelfde of vrijwel niks meer kost... En dan houd je zelf nog tijd om andere zaken te doen die je niet kunt uitbesteden.
newholland6640
@ZetorTwente

Hoe reken je dan? Je eigen uren wel meetellen voor een x aantal euros maar vervolgens niet buiten de deur gaan werken als je het toch uit laat besteden?
+1
ZetorTwente
@newholland6640 Je hoeft niet buiten de deur te gaan werken om wat te verdienen.... In de stal valt vaak nog genoeg te verdienen.
newholland6640
@ZetorTwente

Dat ligt er maar net aan hoe je arbeidsbezetting is. Maar als ik de tijd die ik op de trekker zit in de stal ga zitten verdien ik niet zomaar een tientje het uur hoor.
ZetorTwente
@newholland6640 Een extra controle/selectie of wat dan ook ronde maakt hier wel degelijk veel verschil. Groei hoeft nog geen kilo meer te zijn en het is al terug verdiend (behalve bij deze prijzen dan..) als je een aantal dag loopt te springen omdat je het land nog in moet is een kilo verlies ook gauw gemaakt...
newholland6640
@ZetorTwente

Ja maar als je dat gedaan hebt hoef je dat vijf minuten later echt niet weer te doen .Ik ben het er mee eens dat je het in de stal moet verdienen. Maar als het daar optimaal is kun je het ergens anders besparen.
ZetorTwente
@newholland6640 Tuurlijk niet maar als dat een beetje goed wilt doen (bij ons tenminste) ben je zo een paar uur verder. En anders kun je altijd nog in de papierkroam kruipen, daar valt ook nog wel wat te doen vaak. Tijd over hebben (om achter het stuur te verdienen) is iets wat hier niet voorkomt...
+2
Fendt926Driver
@ZetorTwente als ik in de stal een tientje laat liggen en op de trekker verdien. Heb ik toch een pracht dag gehad
Broucky3
@ZetorTwente Uit ervaring weet ik dat je met een schijveneg of een spitfrees veel mooier werk kunt leveren, maar de loonwerker had geen tijd, dus heb ik horizontaal en verticaal met de triltand erdoor geweest, en dan met de rotoreg op 1000 toeren. Ik weet het, het is niet de ideaale manier, maar nood breekt wet. (zoals eerder gezegd in de vorige foto)
+1
ZetorTwente
@Broucky3 Aha, had vorige foto niet gezien!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 6410 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!