Foto van een Deutz D4006.
Gister lekker bezig geweest in het hooi!. Geplaatst door deutzisthebest op 28-05-2017 om 17:43:37, met 5 reacties.

Deutz D4006

Foto van een Deutz D4006.
Gister lekker bezig geweest in het hooi!

Reacties

fendt farmer309c
Ik heb een vraagje werkt dat zo een beetje zo’n hs360 met schudden en rijtjes leggen?
+1
deutzisthebest
@fendt farmer309c

Ja dat gaat heel goed, het is alleen een combinatie machine. De capaciteit van een cirkelhark ga je niet halen. Dat merk je vooral in de bochten. Die kan je niet te kort nemen, dan harkt jij niet netjes meer. Het schudden gaat ook mooi maar ook hier de notitie dat het een combi machine is. Hij gooit het minder omhoog en heeft daarom sneller de neiging om dotten te gooien.
Dit kan je goed oplossen door met je snelheid en toeren te spelen.
Nou klinkt dit vrij negatief maar het is echt een leuke machine waar je best wat werk mee kan maken. Je moet alleen in gedachten houden dat het een combi machine is.
Ook is het goed om de tijd te nemen voor de afstelling voor het schudden en harken. Daar kan je heel veel mee winnen qua werkplezier.
Mocht je er 1 op het oog hebben let dan vooral op de speling van de aftakas en en van de wiellagers. Vooral de wiellagers krijg op de donder als ze veel scherpe bochten moeten maken. Verder zijn het makkelijke machientje in het onderhoud.
fendt farmer309c
@deutzisthebest wij hebben thuis een Pz fanex schudder en een Snelhooier om rijen te maken,
maar een kennis van me zoekt nog een klein schuddertje dus ik dacht eens vragen of dit goed werkt,
een oom van mij hooi zo met een strela, alleen daar is het rijen leggen haast niet mee te doen.
+1
deutzisthebest
@fendt farmer309c

Ik ben ooit begonnen met een strela, die heb ik weg gedaan omdat het zwelen enorm rot is. Met de hs360 is het net als een snelhooier maar dan zonder scherpe bochten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D4006 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!