Foto van een jcb aangepast om op spoor te rijden in dit geval bezig met roest rijden. Foto is geplaatst door railrunner op 02-06-2017 om 01:29:42, met 3 reacties.

JCB Groundhog

14 foto's van @railrunner

railrunner
Foto van een jcb aangepast om op spoor te rijden in dit geval bezig met roest rijden
Wimsumar
Beste Railrunner:

Quote Reactie van @railrunner:
roest rijden

"Roestrijden"? Railloopvlak borstelen? Waar is dat voor nodig?

Reacties

railrunner
Beste Wimsumar als een deel van het spoor langer dan 48 uur buitendienst gaat dan ontstaat er een roest laagje op de kop van de spoorstaaf.
Door dit laagje roest ontstaat er een elektrische weerstand tussen de wielen van de trein en rails
hierdoor zou een trein onzichtbaar kunnen worden voor een treindienstleider waardoor ook seinen niet reageren op de trein.
Eerder waren de spoor aannemers verplicht om een trein met minimaal 20 assen over hun buitendienst gesteld baanvak te sturen.
Aangezien een trein te laten roest rijden met gemak 10 tot 20 duizend euro kan gaan kosten zijn er verschillende oplossingen bedacht veelal een roestborstel aan een KROL (KRaan Op Lorry )
Toen ik deze foto maakte zag ik deze oplossing voor het eerst.
Deze JCB is van Paul Arts (PARTS) en ik denk dat een inzet van 8 uur ongeveer 600€ kost.
mvgr nilo

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de JCB Groundhog ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!