Foto van een Kemper maisbek. Foto is geplaatst door dirkao op 11-06-2017 om 17:29:08, met 17 reacties.

Kemper maisbek

dirkao
Foto van een Kemper maisbek

Reacties

Fendt926Driver
Dat zijn de fotos waar wij al jaren op wachten....

Kabine is er even af zodat we goed kunnen zien hoe die in elkaar gezet is?
Fendt926Driver
Waar is deze zelfrijder uit opgebouwd?
Frame is van???
Merk motor????
Versnellingsbak of hydrostaat???

En natuurlijk een grammer stoel???
walker1
@Fendt926Driver Wat uitleg bij de foto's zou inderdaad wel fijn zijn.
Fendt926Driver
@walker1 er is al wel 3 jaar over en weer info uitgewisseld door @dirkao en leden op dit forum. We weten dus wel ongeveer wat er rijdt alleen de fotos ontbraken nog....
walker1
Ik lees net een topic va dirkao over een Russische machine, is dit misschien ook, maar zonder beplating en cabine.
Fendt926Driver
@walker1 nee deze is door hem zelf opgebouwd. De russische machines maken nu opmars in brazillie
+10
dirkao
Dan zal ik zelf ook wat van me laten horen; cabine en plaatwerk hebben er nooit op gezeten, ik zet wel een hoedje op....chassis is zelfgemaakt van ijzeren balken bij de oudijzerboer vandaan motor is een mercedes 355/6 vrachtwagenmotor 12 liter cilinderinhoud 6 cilinder turbo, 280 pk., uiteraard ook uit de sloop. voor aftakas zit er een vrachtwagenversnellingsbak aan de motor gekoppeldmet een gewone koppeling in het koppelingshuis ik gebruik van de 6 versnellingen alleen de 4de dit geeft een duizendtoeren aftakas. de uitgaande as die normaal naar de achteras loopt is nu de aftakas. voordat ik begon te b(r)ouwen heb ik een combine gesloopt.hiervan is gebruikt: voor-en achteras, hydraulisch systeem ,rijversnellingsbak, rijvariator, bestuurdersplatform. nieuw gekocht : haakse tandwielkast, wat poelies en een paar aandrijfasjes van een pick-up
walker1
@dirkao Bedankt voor de uitleg!
Fendt926Driver
Mooi. Heeft de motor het er zwaar mee of heb je nog over?
Anders kun je ook in de 5 de versnelling hakselen met een lager motortoerental en dus brandstof besparing.
Alhoewel onze claas 690 met mercedes v8 twin turbo met 320 pk heeft met hakselen ook niet echt wat over
dirkao
@Fendt926Driver die 280 pony´s moeten echt allemaal van stal, meestal ga ik telkens een klein beetje sneller rijden totdat de motor alles uit de kast moet halen, dit ook met voordroogkuil. ik heb weleens de 5de versnelling gebruikt toen de 4de kapot was. om het perseeltje af te maken was het een oplossing, maar de kapaciteit viel vies tegen.
dirkao
Nog even voor de duidelijkheid van de machine ipacol is alleen de aanbouwhakselaar russisch. de werktuigdrager wordt hier in brazilie door ipacol gebouwd
Wimsumar
Beste DirkAO:

Quote Reactie van @dirkao:
duidelijkheid

Nu ik de foto van de hakselaar heb gezien, kan ik m'n oren niet meer geloven!
Dat je met dat b(r)ouwsel mee zou doen aan de jaarlijkse country fair combine & self propelled harvester race, zou ik nog in kunnen komen. Dat je naast je eigen 40 hectare ook nog mee gaat loonwerkhakselen, ..... man-man-man, je bent hardstikke gek! Een paar centen verdienen, okee, maar laat dat A.U.B. niet zo ten koste gaan van de duidelijkheid van je eigen zintuigen (Gehoor, zicht, reuk, gevoel, smaak en nog 2).

7zintuigen.nl/7-zintuigen-en-hun-prikkels/
+3
dirkao
@Wimsumar nou ja , dat ik een beetje geschuffeld ben dat wist al wel hoor, en verder,ik mag graag met dat ding werken,gebruik gehoorbeschermers,hoedje,lange mouwen en zonnebrandcreme tegen de zon, bij warmweer drink ik ongeveer een emmer vol water op een dag,en als het koud is kleed ik me goed aan. ik ga ervan uit dat ik wel aan mezelf verplicht ben om me te beschermen, maar ik laat me nou ook weer niet zo gauw bang maken.
Wimsumar
Beste DirkAO:

Quote Reactie van @dirkao:
zonnebrandcreme

Ja, als je nu door de hond of door de kat gebeten wordt, het is jouw feessie.
De voorzorgsmaatregelen lijken zo onschuldig, je zweetklieren en nieren moeten echter wel die emmer water verwerken en dat onder invloed van niet bepaald geen kattedrek:

dr-jetskeultee.nl/een-goede-zonnebrandcreme/

P.S.: Opmerkelijk dat je een +1 krijgt van iemand die tot het uiterste gaat om z'n werkzaamheden op comfortabele wije te mechaniseren.
Fendt926Driver
@Wimsumar ha ha. Ik mechaniseer graag. Maar dat betekend ook dat ik zelf net als dirkao graag dingen maak om mijn werk te verlichten. Al dan niet arbo technisch uitgevoerd.
Als het er maar makkelijker van wordt
+2
dirkao
Voor dit jaar is de snijmaisoogst nu wel afgelopen. ik heb dit seizoen 515 ha gehakseld.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kemper maisbek ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!