Laatste aanwinst, Dexta met mechanische regulateur!. Foto is geplaatst door Kidd op 03-07-2017 om 07:42:49, met 16 reacties.

Fordson Dexta

Kidd
Laatste aanwinst, Dexta met mechanische regulateur!

Reacties

sassinga
@Kidd dit lijkt mij geen New Performance want het embleem op de neus is oranje, of zie ik dat verkeerd. In 1962 tegelijk met de introductie van de Super Dexta werd er een mechanische regelulateur gemonteerd.Velgen en front waren toen nog oranje en de spatborden blauw. In juni 63 werd kleurstelling grey voor de velgen,spatborden en front.
Kidd
@sassinga Hij heeft ook een differentieelslot en hij loopt maar krap 30.
Maar zal van de week even de nummers mbt bouwjaar op zoeken.
Bedankt voor de info!😉
sassinga
@Kidd serie nummer staat aan de linker kant op de flens tussen motor en koppeling huis. verder heeft elk deel een bouwjaar nummer zoals hefdeksel,versnelling bak, achteras
Kidd
@sassinga Je had gelijk, bij nader onderzoek komt hij uit April 1962!🙈🙈
sassinga
@Kidd Is dus een van de eersten met mechanische regulateur
Kidd
Zou wel verklaren waarom er Enfo op de trompetten staat
sassinga
Betekend Engelse Ford
Kidd
@sassinga De np's hadden overal toch Fomoco ingegoten staan?
sassinga
@Kidd Dat was vanaf de 1000 serie. Wij hadden een 2000 en daar stond FoMoCo op
+1
mklok
@sassinga Dat stond op de majors toch ook op. Weet me te herinneren dat het op onze super major ook op stond. FOrdMOtorCOmpagnie.
sassinga
@mklok zou kunnen dat het bij de laatste modellen zo was maar dat weet ik niet. Heb nog even op de versnelling bak van mijn dexta gekeken en daar staat EnFo op. Mijn dexta is van maart 1964
mklok
@sassinga maar die heeft een perkins motor , en ik denk bij de ford motoren dat daar wel FoMoCo op staat.
sassinga
@mklok Klopt daar stond het wel op. Heb je nog naar nummers op jou Dexta gekeken
+2
mklok
@sassinga Moet ik hem eerst kopen 😂. Waar mijn trekker staat die heeft er een. Een super dexta. En mijn oom heeft er ook eentje maar die woont dik 200 km verder. Alle twee staan ze op mijn profiel. Ga over twee wkn weer naar de 7810. Zal ik gelijk even kijken.
+1
fordson dext
Zeer mooi

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!