Foto van een Fendt 305 LS de brede banden maar weer eens op de trekker gezet. De smalle voor het mais spuiten zijn niet meer nodig. Nu 600/65R34 achterop en 11.0*16 voorop

Fendt 305 LS

Fendt926Driver
Foto van een Fendt 305 LS de brede banden maar weer eens op de trekker gezet. De smalle voor het mais spuiten zijn niet meer nodig. Nu 600/65R34 achterop en 11.0*16 voorop

Reacties

rommert14
Doe je maisspuiten ook zelf? Dus dat is elke paar maanden (dacht ik) cursus?
Fendt926Driver
@rommert14 mais spuiten is hier maximaal 2 weken na opkomst. Daarna kunnen de andere wielen er weer op. Alleen nog laat enkele percelen gepoot dus ook iets later spuiten.
Aardappelen moeten elke week bijna gesloten worden. Maar die heb ik niet
bartjuh
@rommert14
Cursus? Je moet in 5 jaar tijd 4 punten halen. Die kan je halen op geselecteerde bijeenkomsten of tegenwoordig ook al online
rommert14
@bartjuh ja zoiets ja, heb het 1,5 jaar geleden ook gehaald maar heb er niets meer aan gedaan.
bartjuh
@rommert14
Zou t maar doen als ik jou was. Bijhouden stelt niet zo veel voor. Halen is tegenwoordig wel anders. Heb hem zelf wel net gehaald. 1 en 2
JohnDeere5085
Mooie klepelarm, waar gebruik je die voornamelijk voor, wanneer zet jij hem in en welk merk is hij? Zijn zelf ook een het zoeken.
+1
Fendt926Driver
@JohnDeere5085 klepelarm is een votex clipper 50 met een klepelbak van 85cm breed.
Gebruik hem voor sloten netjes houden soms een stuk van de beek klepelen als ik vind dat het waterschap er een troep van maakt.
En onder het draad lang gras / onkruid wegmaaien. Soms een tak of struik opsnoeien als die te dicht bij het draad komt.
En bij opkomst van de mais nog een keer het perceel rond om glad te houden aan de buitenkant
Maaier zit gemiddeld 5 werkbare dagen achter de trekker. Werkt voor een amateur als ik wel goed. Iets diepere sloten kun je het talud van je af moeilijk mee pakken omdat de arm zo plat moet dat die de palen omduwd.
Verder weinig onderhoud aan en simpel.
JohnDeere5085
@Fendt926Driver Wij zitten te denken aan een met een klepelbak van 125cm breed, gaat achter onze john deere 5085m die moet dat wel hebben kunnen qua gewicht, zelf willen wij hem ook gebruiken om de slootkant te klepelen wat onze schijvenmaaier net niet kan pakken en zo alle percelen netter te houden. Ook mischien wat loonwerk in de toekomst.
Fendt926Driver
@JohnDeere5085 ik weet zo niet hoe zwaar jou jd is. Maar de 305 met 3.5 ton eigen gewicht kan hem prima aandrijven.
Deze is v snaar aangedreven. Een met hydro motor direct op de klepelas is veel sterker.
Met arm eindje uitgeschoven op iets nattere grond geeft wel dat ik met mijn 2wd niet meer weg kan komen. Dus inklappen en netjes zien weg te komen.
In heel veel sloten kan ik met een 125cm klepelbak niet wegkomen van bodem sloot tot aan de palen. Maar jij weet hoe diep de sloten bij jullie zijn
JohnDeere5085
@Fendt926Driver Heel verschillende walkanten hier, wij hebben verschillende percelen deze liggen allemaal vrij hoog. We gebruiken onze eigenlijk versleten schijvenmaaier voor de wal, het is een kuhn van 240 cm breed, het probleem is altijd dat je het laaste stuk vaak 1 tot 0,5 meter niet mee kan nemen. De trekker weegt rond de 3800 kg en heeft 4wd dus dat zal geen probleem geven ga ik vanuit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!