Foto van een Fendt 309 C. Foto is geplaatst door Jasperfendt op 30-07-2017 om 22:53:12, met 27 reacties.

Fendt 309 C

Jasperfendt
Foto van een Fendt 309 C

Reacties

wim-same
@Jasperfendt Klaas Kok
+1
Jasperfendt
@wim-same De enige echte onverwoestbare dumper 💪🏻
Jasperfendt
24 of 25 tons onderstel
wim-same
@Jasperfendt 't dumpertje is sterk zat ja, jammer van deze bandjes. mmar ja , één wiel heb ik er zelf nog onder gezet.
+1
Jasperfendt
@wim-same Nu zitten er als het goed is 4 zulke mooien onder, bochten viel wel altijd tegen als die rampe stampe vol nat geel zand zat🙈😂
wim-same
@Jasperfendt Dikke trekker ervoor zetten hé
Jasperfendt
@wim-same Jah haha, zoveel heeft 309 er niet voor te zeggen 🙈 maar je hebt ook wel kilos bij je. Als ze hem net zolang volgooien tot er net zoveel naast valt als ze er opgooien.
Jasperfendt
Ze moesten me niet voor niks met de kraan op gang helpen
wim-same
@Jasperfendt Dikke SAME of valtra ervoor. ha ha
wim-same
@Jasperfendt Dit is maar een half vrachtje.
Jasperfendt
@wim-same Dit was ook geen zand, dit was meer drijfmest 🙈
Jasperfendt
@wim-same Met zon vracht zand valt ook niet over straat te rijden met trekker van 4,5 ton ervoor, daarmee blijven we mooi rondom huis en in het land.
wim-same
@Jasperfendt Wij reden vroeger met een nog iets grotere dumper achter een trekker van 4600 kg. nooit geen probleem op de weg hoor. hydraulisch geremd.
Jasperfendt
@wim-same Met zand erin? Ik weet niet hoeveel ton ik had. Maar als deze vol met vers geel zand zat met een dikke kop kreeg je hem amper de bocht om.
wim-same
@Jasperfendt zand weegt 1400 kg per m3, dus je had ongeveer 14 ton lading + het eigen gewicht van de dumper. dus zo'n 18 ton.
Jasperfendt
@wim-same Bak is 6 kuub waterinhoud?

Ik heb er ook wel is ene platte wagen van totaal 20 ton achter gehad. Maar die dumper heeft die aardig meer moeite mee dan die vracht. Met dumper vol kon ik het het land ook nooit boven de 3s komen.
+1
wim-same
@Jasperfendt Ik dacht van groter. Mijn dumper was 10 m3 zandinhoud, dus ongeveer ook 6 á 7 m3 waterinhoud. 10 m3 stelspecie kon er precies op en dit zijn exacte kuub's.
Jasperfendt
@wim-same Klaas doet ook expres net zolang doorladen dat ik amper wegkom :s
wim-same
@Jasperfendt Klaas houd van volle vrachten. Ik heb wel meer bouwputten met klaas uitgegraven. Klaas op de Atlas en ik met de dumper.
Jasperfendt
@wim-same Bouwputten uitgraven doet die niet meer. Met stal uitgraven heb ik ook wel een paar dagen met deze dumper gereden. maar dat heeft een ander gegraven met rupskraan.
Jasperfendt
Met zon vrachtje is de klep ook nog een keer losgeschoten, mooie bende krijg je dan. Met zand is die juist wel eens blijven hangen dan komt het ook niet helemaal goed.
wim-same
@Jasperfendt met klei nog minder goed. Heb ik vroeger ook eens gehad. klep ging wel open, maar de klei bleef plakken. bak sloeg achterover, gelukkig braken de pennen af. Was op een dijkverzwaring. bak met klei lag beneden en de trekker met chassis stond gelukkig nog boven.
Jasperfendt
@wim-same Dat is ook niet de bedoeling idd 🙈 Hier ging de trekker van achteren omhoog. Maar wel optijd bij met zakken bak en naar voren rijden.
wim-same
@Jasperfendt wees blij, goed afgelopen.
+1
Jasperfendt
@wim-same Kon een stuk minder idd, klep bleef hangen door aandrukken met atlas, daardoor wou die niet goed uit vergrendeling.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 309 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!