Besser wie ein Fabriksneue!De jaren 70 waren

Schlüter Super 2000 TVL

Schluterfan
Besser wie ein Fabriksneue!

De jaren 70 waren "booming business" voor Schlüter. In die tijd bouwden ze een explosie aan nieuwe series en types. De Compact en de Profi Trac zagen het levenslicht in het begin van de jaren 70. Ook de Super serie kon niet achterblijven, na het introduceren van de Super 1500TVL met Schlüter 6 cilinder Turbomotor kwam de vraag naar nog grotere trekkers uit Joegoslavië. Schlüter zette niet alleen in op de Profi Trac's, maar ook op nog grotere Super's. Naast een doorontwikkelde Super 1500V, die in de vorm van een Super 2000V en TV op de markt kwam, werd met de 8 cilinder motor nog verder geëxperimenteerd.

Uit 2 Prototypes, die Super 1800V en Super 1800TVL gedoopt werden, werd namelijk de bekende Super 2000TVL's ontwikkeld, niet uit de 2000V en TV, die over een heel andere transmissie bezat. Beide 1800's hadden een 8 cilinder in lijn motor, de ene met turbo, de ander zonder.
Uit de 2 prototypes neemt de Baureihe 2001 de tranmissie en de motor mee, maar kreeg hij ook een nieuw dashboard en de toen zogenaamde "Silence Kabine". De eerste serie 2000's hadden dus nog een vaste cabine, en niet de bekende hydraulisch kipbare versie. Het schakelen gebeurde ook nog met de 2 hendels naast het dashboard, net zoals bij de andere Schlüters in die tijd.

Deze op de foto is nummer 023, van de ooit 34 gebouwde 2001's. Dik de helft van deze serie ging namelijk naar Joegoslavië als Super E9500TV. In 76 kreeg ook de 2000 de kipbare cabine, en ontstond de baureihe 2002, die je wel iets vaker op TF ziet verschijnen.

En de Super 1800TVL? Die komt als kleinere broertje in '82 op de markt met een Schlüter 6 cilinder turbomotor en Intercooler uit, het programma vervoegen.

Reacties

schluterman
Mooie beer
+1
En mooi verhaal
+1
olro 61
Weer een prachtig verhaal! De trekker van de nieuwe voorzitter van Treckerclub Nordhorn, waar zijn Schlütervirus destijds als jongeman mee begonnen is....
a3vandiejen
Prachtig.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 2000 TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!