Onze vorige opraapwagen, een Mengele LW 390 quadro.Gekocht toen ik 15 was en toen ik 16 was zijn we er zelf mee gaan kuilen. Achteraf een rampenplan maar toen wisten we niet beter.

Mengele LW

359 foto's van @GerbertXL

GerbertXL
Onze vorige opraapwagen, een Mengele LW 390 quadro.
Gekocht toen ik 15 was en toen ik 16 was zijn we er zelf mee gaan kuilen.
Achteraf een rampenplan maar toen wisten we niet beter.

Reacties

marco2250
Kon je beter met een schuitemaker 100 ofzo beginne dat is wat robuuster maar die kost 2 keer zoveel als deze
casejxu
@marco2250 voor een goeie!!! Mag je al wel snel aan 10.000 denken
+1
GerbertXL
Ja achteraf is het allemaal niet zo moeilijk he.
marco2250
@GerbertXL wat was er eigenlijk mis
GerbertXL
@marco2250 De naaldlagers van de invoerbalken gingen er regelmatig vandoor, dan kwam er ijzer op ijzer en dan kon je 'm weggooien omdat de baan waarin de naalden liepen beschadigd was. Elke paar vrachten keek ik in de invoer en het was niet zeldzaam dat ik verder reed met een invoerbalk minder. Ook is een keer de as in het midden van de invoer getordeerd waarna ik die as en de steunen waar de balken in scharnieren moest vervangen. Een paar keer is er een tandbalk van de pick up omgeslagen waardoor ik het met een tandrij minder moest doen. Dat bleek uiteindelijk de curvebaan te zijn, die is later vervangen. De as tussen de haakse overbrenging aan het begin en het kettingwiel is 3 of 4 keer volledig doormidden gebroken waardoor ik niks meer kon. Een keer een bodemketting gebroken waarna we 'm met de gavel hebben leeggespit. Regelmatig kromme meenemers. Regelmatig een kromme achterklep, en dan wilde hij niet meer dicht.
En tenslotte was het snijden een drama, de laatste paar centimeter werd niet gesneden, nooit gevonden waar dat aan lag (messen waren prima).
Dat was het wel zo'n beetje...
Eigenlijk alles wat er bij de mengele heel bleef gaat bij de strautmann kapot 😆 . Wel met het verschil dat ik bij die laatste veel minder kosten heb, slooponderdelen van de mengele waren goed aan de prijs en toen we er zelf maar 1 hebben gesloopt hebben we even later de strautmann gekocht.
marco2250
@GerbertXL oke zat niet mee dus
Wij hebben net dezelfde gehad maar is ook als eerste gesloopd van alle mengeles die we hebben

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele LW ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!