Foto van een Fendt 305 LS. Klaar voor morgen. Geplaatst door karlofendt op 31-08-2017 om 16:40:18, met 21 reacties.

Fendt 305 LS

Foto van een Fendt 305 LS. Klaar voor morgen

Wil je een koe kopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

Sanderford
Waar moet je ergens rijden? Bij ons in de regio (basrijs) mogen je gewichten niet boven de spatborden uitsteken 😅
karlofendt
@Sanderford slep op staphorst. Dit is de eerste keer met de gewichten zo. het is afwachten als het mag
DANOONTJE POWERR
@Sanderford
Dr mag ook niks bij jullie... 😉
+1
Sanderford
@DANOONTJE POWERR flauw he 😂 Van mij mag er veel hoor zal er ook niks van zeggen op n wedstrijd bij niemand maar vantevoren ff op de hoogte brengen kan geen kwaad toch?
+2
DANOONTJE POWERR
@Sanderford
Als het gelijk is voor iedereen is het goed.
Alleen die 30% regel vind ik onzin.
+1
@DANOONTJE POWERR Jaren geleden waren er hier geen regels. Toen was 300pk in 5.5ton in de landbouw gewoon gangbaar. Toen zijn de agrisportklasses ontstaan om deze voor een eerlijkere wedstrijd apart te houden. Nog altijd geen controle of regels. Tot paar jaar geleden weer zo ver was met pk-vreters in de landbouwklasses. Zoals de mss bekende deere hunter 4055 en familie kok met hun 1255 en 1455. Na dat ongeval met die monstertruck in nederland is de verzekering zich mee beginnen moeien. Die willen niet uitkeren als de tractor niet 100 percent origineel is. Basrijs is gaan samenzitten met de verzekering wat hun eisen waren en wat de mogelijkheden voor controle waren. Zo zijn ze bij de verschillende regels gekomen zoals die 30percent regel. De verzekering keert niet uit als er ook maar iets aan de pomp is gebeurd wat niet fabrieksaf is. Ook het toerental hebben ze teruggeschroefd naar 2500 touren omdat 90 percent van de tractoren origineel zoveel touren doen.
Basrijs gelooft dat deze reglementen in de komende tijd ook gaan komen in de rest van Nederland en België (wachten tot er een echt ongeluk gebeurt en de verzekering moeilijk doet...). NTTO heeft zijn reglement ook al aangepast in de zin dat turbo-afscherming verplicht is voor tractors met meer dan 30percent boven origineel vermogen. De verzekering bij Basrijs vond dit echter niet genoeg. Noodstop en restrictor was volgens hen verplicht voor tractoren die meer dan 30percent boven het origineel vermogen doen.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben zelf ook niet 100 procent voorstander van de regels, maar voor mij vormen ze ook geen probleem.
+1
DANOONTJE POWERR
@tractorquintentje
Ik vind de turboafscherming persoonlijk beter.
Nu mag een trekker in de 4,5 ton die echt niet in een klasse lager kan dus vaak niet het volle vermogen van de klasse gebruiken en krijg je dus weer verschil.
Verder snap ik het wel hoor, maar graag een reglement dat voor iedereen hetzelfde is.
valmet6400power
@DANOONTJE POWERR
Dan streef je in mijn ogen ook voorbij aan "standaard"..
DANOONTJE POWERR
@valmet6400power
Ik ken jouw ogen en jij kent de mijne.
Ze zullen nooit helemaal hetzelfde zien. 😜
+2
valmet6400power
@DANOONTJE POWERR
Haha en toch kunnen we het redelijk vinden met elkaar!
DANOONTJE POWERR
@valmet6400power
En zo hoort het.
+1
@DANOONTJE POWERR Ja, ik ben ook niet overal even blij mee. Ik hou wel van een eerlijke wedstrijd, maar met die waterrem en vooral die 30% regel is er weinig spannends meer aan. Dan mis ik gewoon de tussenklasse, die net iets meer is dan landbouwklasse, maar tekort komt tegen de zware agrisportklasse, die al aanleunt tegen sportklasse.
In die context ben ik ook wel van het principe: less is more. Minder gezever, gewoon rijden en niet te nauw kijken, zoals dat vroeger ging. De mooiste wedstrijden zijn nog altijd de wedstrijden dat ze maar naar 2 dingen kijken op je tractor: gewicht en trekhaakhoogte. Waar mensen nog in de cabine mogen meerijden, waar geen vlaggers staan, waar geen probleem wordt gemaakt als je geen heflatten aan je tractor hebt enz.
Helaas zijn er altijd wel types, die het verzieken waardoor die regels gewoon noodzakelijk worden.
bietje
4,5 ton?
karlofendt
@bietje ja
unipower
@karlofendt Niet echt praktisch gemaakt lijkt het, als je je trekhaakverstelling wat lager had gemaakt kon je nog een stukje van je goot voor je gewichtenrek gebruiken, nu heb je 2 rijen waar niet veel gewichten aan kunnen 😉
karlofendt
@unipower het is ook maar voor een enkele keer. En het er kan genoeg gewicht op voor de 4.5ton. We hebben onder de trekker ook nog een gewichtenbalk met gewichten en zo komen we wel aan de 4.5 ton
unipower
@karlofendt Ah oke ja dan kom je er inderdaad wel, moet toch best veel aan met een 2wd 😉
karlofendt
@unipower ongeveer 1100 kilo
unipower
@karlofendt Was er geen 3,5 ton dan?
+1
karlofendt
@unipower vrijdag gaat mijn broer 4.5 ton en. Ik zaterdag 3.5ton

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 305 LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!