Weer een stukje verder. Foto is geplaatst door MaartenMandemaker op 03-09-2017 om 12:16:55, met 13 reacties.

Leyland 272

Weer een stukje verder

Reacties

+1
a3vandiejen
Word prachtig.
a3vandiejen
En toch ook weer blauw....haha
+1
@a3vandiejen Ja jeugdsentiment, vroeger 3 blauwe Leylands gehad en een gele. En een Nuffield. Altijd mooi blijven vinden.
+3
RPCounty
@MaartenMandemaker ik heb vroeger heel veel aan die dingen gesleuteld. Maar vond t toch altijd fijne trekkers op de weg. Vooral omdat ze bloedhard liepen voor die tijd. En de splitterbak die gesynchroniseerd is was ook makkelijk met aardappels rijden. Dat deed ik dan op vrije dagen in de herfst. Mooi project.
@RPCounty Oke om te sleutelen kun je beter een Ford hebben denk ik of niet. Vooral om bij de koppeling te komen is een hele toer, helemaal met deze cabine erop. Gelukkig was dat nog goed, hebben toen de cabine eraf was wel gekeken. Mn vader weet er nog veel vanaf van vroeger, dat is wel makkelijk. Bedoel je de synchro uitvoering met zijschakeling? Deze heeft de 2 keer 5 bak, zelfde als in de latere Nuffield.
RPCounty
@MaartenMandemaker exact dezelde uitvoeringen. Met de 5 bak en hoog laag. Heb diverse koppelingen vervangen door de cabine heen te wurmen. Een drama. Maar ik had er wel de juiste tools voor. Onder andere 3 klemmen om de drukvingers onder spanning te houden
RPCounty
@MaartenMandemaker exact dezelde uitvoeringen. Met de 5 bak en hoog laag. Heb diverse koppelingen vervangen door de cabine heen te wurmen. Een drama. Maar ik had er wel de juiste tools voor. Onder andere 3 klemmen om de drukvingers onder spanning te houden
@RPCounty Ja dan kun je zien dat het oermodel nog geen cabine had. Op zich wel een sterke constructie met dat frame. Is die splitter gesynchroniseerd? Deze loopt ook 37 ongeveer. Was ook de reden dat m'n vader ze vroeger heeft gekocht. Daarvoor een MF 65 en die liep nog geen 25. Motoren zijn ook goed en knap sterk
RPCounty
@MaartenMandemaker ja de hoog laag is gesynchroniseerd. Is eigenlijk geen hoog laag. Want 4 hoog wordt gevolgd door 5 laag en daarna kun je zonder kraken naar 5 hoog. Motoren zijn prima. Starten onmiddelijk en lopen mooi rustig.
@RPCounty oké dat wist ik niet, wel jammer dat ze nooit een onder last schakelbare hoog laag hebben gehad zoals ford of mf. Wel eens een bak los gehad? Die motoren zijn ook veel in schepen gebouwd en in vrachtwagens. Ja lopen mooi soepel, ook een lange slag.
RPCounty
@MaartenMandemaker de bakken zijn gewoon onverslijtbaar. Alleen de hef gaf wel een problemen
@RPCounty ja deze hef wipt ook aardig. Mn vader heeft ze ook wel los gehad maar schijnt moeilijk te verhelpen te zijn.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Leyland 272 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!