Heeft iemand al ervaring met deze machine van Ploeger, in de mest of gewoon als trike?En hoe kijken jullie naar dit vernieuwde concept?

Ploeger lady

7 foto's van @533A

533A
Heeft iemand al ervaring met deze machine van Ploeger, in de mest of gewoon als trike?

En hoe kijken jullie naar dit vernieuwde concept?

Reacties

mike_v
Waarom staat de foto's onder "lady"? + bronvermelding mist.
533A
@mike_v Omdat dat de beste map was om hem onder te plaatsen. De rest zijn allemaal rooiers..
mike_v
Wat is dat voor uitleg @533A ... Plaats hem dan zoals het hoort onder "Onbekend Onbekend" zodat een mapje aangemaakt kan worden.
533A
@mike_v Onbekend, onbekend is daar ook nog niet aangemaakt
mike_v
Dat is onder geen enkel merk aangemaakt @533A. Dat is een aparte map.
ken-adams
Is een mooie en zeker functionele machine, maar ik denk dat de trikes eruit gaan. Tenzij deze machine heel goed meevalt in prijs zijn er betere opties. Ik denk hier bijvoorbeeld aan de Claas Xerion (4000, 4500 of 5000), die zijn complete trekkers, hebben krabsturing, omkeerbare cabine met optionele saddle trac, en nog een hele hoop nuttige mogelijkheden. Dat is uiteindelijk gewoon veel multifunctioneler in mijn ogen. Die Xerions kosten wel wat, maar dat zal deze machine ook wel doen. Dus, tenzij deze trike heel goedkoop uitvalt t.o.v. een Xerion, gaat dit nooit iets worden. Als je deze machine koopt moet je ook nog een trekker ernaast kopen om alle werken die de Xerion alleen doet te kunnen doen. Ik verwacht dat de kosten van deze Ploeger + een trekker meer gaat zijn dan een Xerion.
533A
@ken-adams Een Xerion met een tankje is ook niet alles, denk is aan alle steekassen die breken van die trekkers met een tank erop. Dan moet je er al een Twin aan hangen, dan heb je wel een mooie combinatie. En wat dacht je van de wendbaarheid van een Xerion.
ken-adams
@533A Heb je al een enkel geval gezien van een XERION met gebroken assen dan? Is niet omdat andere trekkers met "opleg" mogelijkheden die problemen hebben, dat ze dat allemaal hebben... Wendbaarheid is inderdaad minder, maar nog niet ZO slecht door de vierwielsturing.

(klik om te vergroten)

Wat dacht je hiervan dan, voor een mooie combi? 😃 Laat me het weten wanneer er op een of andere manier zo'n Ploeger machine is met deze hoeveelheid kuubs 😉
+1
StevenBomers
@ken-adams nou net het probleem die combinatie van die xerion met die tank erbij achter zou ik nooit op het land willen hebben
ken-adams
@StevenBomers Dat geef ik je toe, ik zeg gewoon dat het een multifunctionelere machine is.
NHfan97
@ken-adams Trikes verdwijnen?? Wij hebben niks liever dan een vervaet hydrotrike op ons land, dat gaat sowieso een pak sneller als met die xerion die jij aanhaalt, veel wendbaarder en gewichtsverdeling is volgensmij ook beter, en hij is een pak lichter.
ken-adams
@NHfan97 Heb ook niet gezegd dat ze verdwijnen... Ik zie bij veel loonbedrijven minder en minder trikes en er komen vaak Xerions voor in de plaats. De reden is dat ze die het hele jaar door kunnen gebruiken, voor elk bedenkbaar werk, terwijl zo'n trike alleen maar buitenkomt met mestvoeren. De trike is ongetwijfeld de beste in wat hij doet, maar hij doet veel minder. Wat jou mening is is jouw mening, dat respecteer ik en wat best is hangt af van je situatie. Dat trikes sneller zijn op het veld dat haalt alleen op het omkeren aan, het is niet omdat je een trike onder je mesttank hebt staan ipv een Xerion, dat je ineens sneller kunt rijden, je kunt gewoon sneller keren.
mike_v
Hoeveel bedrijven ken jij dan met een Xerion met tank opbouw @ken-adams? 🤔
ken-adams
@mike_v In een straal van 50km lopen er hier 3 bij verschillende bedrijven, 2 van die bedrijven hadden vroeger trikes ipv de Xerion.
mike_v
Een straal van 50 km @ken-adams, rijden er drie? Zoek eens op hoeveel trikes er in die straal rijden ...
Om even te vergelijken; 50km rondom jouw woonplaats. Dat is een gebeid van zo'n 7853 km2 als ik goed heb geteld. En daar rijden er dus 3? Dat noem ik niet veel ...
ken-adams
@mike_v Dit is België he... Zo dik gezaaid zijn loonwerkers hier niet en de meesten rijden nog steeds met een standaard mesttank. Als je nagaat hoeveek trikes in die straal rijden vind je er maar 1. Zoals ik al eerder zei, het hangt van je situatie en persoonlijke voorkeur. Een trike is beter en sneller op het veld bij het mestvoeren en een Xerion is veelzijdiger. Als we over prijs spreken weet ik niet veel, maar een trike heeft een trekker of vrachtwagen nodig om de mest aan te voeren terwijl de Xerion het alleen kan en nog andere jobs aankan. Daarom DENK ik dat de Xerion goedkoper uitkomt, maar weet ik ook niet. Deze discussie kan nog jaren doorgaan, maar alles is gezegd dus dat is niet nodig. Einde discussie? 😃
mike_v
Nog niet echt het einde @ken-adams 😉 .
Hoezo heeft een Xerion geen aanvoer nodig?
1. Tankje is ook niet meer dan 14 15 kuub.
2. Geladen mag een Xerion met opbouwtank ook niet over de weg.

Wat is België? Ik ging er vanuit dat je uit Nederland komt? In België rijdt er volgens mij geen enkele Xerion met opbouwtank?
ken-adams
@mike_v Oh sorry had ik mis gelezen, opbouwtanks inderdaad niet. 😄 De aslast brengt daar het tegenhouden van die mogelijkheid (met gevulde opbouwtank gaat die over de legale max last per as). Ik had het over zogenaamde "gooseneck" tanken. Daarmee kunnen die dingen heel wat kuubs meezeulen en hebben ze dus eigenlijk geen aanvoer nodig, maar aanvoer zou de capaciteit nog wel opdrijven. Als ze dan toch altijd gaan aanvoeren kunnen ze beter voor een opbouwtank gaan, tenzij ze willen dat die machine in drukke tijden het werk solo kan doen want dan is een gooseneck beter omdat die beiden kan. Ik kom inderdaad wel uit Belgie ja 😃 Ik veronderstel dat er wel rondrijden met opbouwtanks, maar die heb ik nog niet gezien. Ik woon in de kempen (Vlaanderen, meer bepaald Limburg) Hier zijn zo'n opbouwtanks niet zo interessant aangezien de velden klein zijn, met grotere aantallen velden, ik denk dat je ze in Wallonie meer zult zien. Ik bedoelde maar dat machines steeds meer de multifunctionele kant proberen op te gaan en dat naar mijn mening de Xerion daar al is.
NHfan97
@ken-adams Je zegt net dat je in limburg woont dus dat zijn kleine velden, en je zegt ook dat je met een trike alleen maar tijd wint bij het draaien.. Volgensmij als je veel kleine velden hebt moet je veel draaien, dus ga je ook veel tijd winnen.
ken-adams
@NHfan97 Dat heb ik toch al zovaak gezegd dat een trike tijd wint tov een Xerion... Ik zal het NOG eens zeggen, een trike is sneller op het veld maar een Xerion is veelzijdiger. Zijn nog een aantal andere details die ik ook al genoemd heb, maar dit zijn de hoofdzaken...
+1
fan van trekkers
@NHfan97
Dat de sneller draait dat wil ik goed geloven, maar de claas is verkrijgbaar met een zunhammer tank er op en heeft vier wielen dus ik denk dat gewicht elkaar niet zo veel scheelt
NHfan97
@fan van trekkers Dan nog is de gewichtsverdeling niet perfect volgensmij. Ik heb horen zeggen dat als die in hondengang loopt, bij een volle tank er veel meer gewicht zit aan het rechter achterwiel (tenminste bij een vredo 4 wieler dan toch). Maar dat durf ik wel niet met 100% zekerheid zeggen.
+1
fan van trekkers
@NHfan97
Rechts voor kan ik me iets bij voorstellen, daar zit de zuigarm😅
ken-adams
@NHfan97 Dat gewicht berust in het midden van de as (wel verder naar voren tov van het midden) dus dat verschil is te verwaarlozen. Je moet ook denken dat je bij de Xerion 4 wielen hebt, die over een grotere breedte rijden. De Xerion zelf weegt ook wel meer (ja, je hoort het goed ik durf ook slechte punten van de Xerion te zeggen). Bodemdruk is beter bij een trike, maar het verschil is niet extreem.
+1
selten
@ken-adams
Bodemdruk beter bij een trike? 10 ton+ op een bandje van 1050mm breed en 1850mm hoog...

Combis moeten of A) op rupsen of 😎 lichter en op grotere banden.
Driewielers zijn leuk, in grasland. Daar heb je geen last dat er een wals door je land trekt. Niet voor niets dat een Vervaet (noem het beest bij de naam), de banden nooit onder de 2,5 bar mogen zetten.

Mijn conclusie, 3-wielers zijn achterhaald. Komen ze wel achter. Je moet het idee van lage wielen al loslaten als er veel betere alternatieven zijn met hogere en andere combinaties (900/60R38, 800/70R38, of diverse dubbellucht combinaties zoals 18.4R46).
tone29
@NHfan97 en waarom zou dat zo zijn? Bij zn machine kan de hondegang altijd nog 2 kanten op
verwijderd
+1
mike_v
Quote Reactie van @fiattopper:
weken wachten

Dat heeft meer met de verdeler te maken dan de trekker zelf.
ken-adams
@fiattopper Op een Xerion mag je nog 30 ton extra bovenop gooien, je gaat me niet wijsmaken dat ze die steekassen door middel van correct gebruik kapot hebben gedraaid... En indien het een is van de oudere 3000 serie mag je 36t totaalgewicht hebben, dat komt uit op een 20t die er extra bovenop mag. Dat het zo lang duurde ligt meer aan de verdeler. Ik zeg trouwens ook niet dat Xerion alles is, ik zeg gewoon dat het een waardig alternatief is voor zowel trike als trekker.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ploeger lady ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!