Foto van een Volvo BM 2254. Foto is geplaatst door ValtraDirk  op 10-09-2017 om 21:36:43, met 8 reacties.

Volvo BM 2254

ValtraDirk
Foto van een Volvo BM 2254

Reacties

schluterman
Is deze trekker met een perkins motor of Volvo?
ValtraDirk
@schluterman Perkins. Volvo BM gebruikte voor deze serie het onderstel van international en dus ook met een perkins motor. Alleen de cabine en motorkap zijn door Volvo gemaakt.
SJB533
Quote Reactie van @ValtraDirk :
onderstel van international en dus ook met een perkins motor

Nu kan ik dit opvatten als: "Volvo BM kocht trekkers in Doncaster en drukte er zijn eigen plaatwerk op". Dat bedoel je niet mag ik hopen?
100% Perkins, of wel (deels) in Zweden gegoten? Vooras is trouwens ook gelijk aan die onder een (84-serie) Inter. Hadden ze daar een reden voor?
ValtraDirk
@SJB533 Als ik correct ben werden de volvo BM 500, 2200 en 2250 -serie bij IH gemaakt in Engeland zodat Volvo niet een geheel nieuwe trekker hoefde te ontwikkelen. In ruil daarvoor mocht IH constructie machines van Volvo BM verkopen in Amerika. Maar vandaar dat deze series gelijk zijn aan bijvoorbeeld de IH 845. En de 4wiel aangedreven trekkers van Volvo BM werden dus net als de IH trekkers voorzien van een Kimco vooras.
SJB533
Ah, zit dat zo.
Quote Reactie van @ValtraDirk :
Maar vandaar dat deze series gelijk zijn aan bijvoorbeeld de IH 845.
Nee, niet aan de 845. Transmissie komt uit de 84/85-serie, de Britse types dus. Die hadden bijvoorbeeld ook de (optionele) TorqueAmplifier, Tractrol bij Volvo BM. De 845 had geen onder last schakelbare hoog-laag, evenals een ZF vooras. De motor is van Perkins, door IH nooit gebruikt, voor zover ik weet. Sowieso niet in de 84/85-series.
+1
ValtraDirk
@SJB533 oke, bedankt voor de aanvulling!
VBM 814
Klopt de inter gebruikte hun eigen motor en volvo de perkins. En wat die hi/lo betrof dat hadden ze er beter niet op kunnen zetten. Daar waren veel problemen mee even als de hydrolische remmen. Verder waren de 2wd ideale tractors door hun enorme wendbaarheid. Perfect op het boerenerf

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 2254 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!