Daag 336, hallo 2336.. Foto is geplaatst door huub op 25-09-2017 om 21:59:33, met 51 reacties.

Schaffer 2336

huub
Daag 336, hallo 2336.

Reacties

arjanvw
Mooi handig apparaatje!
Mooie machine Huub. Had de 336 veel uren dat je hem hebt ingeruild? Deze is net zo zwaar toch
CaseCS130
@MaartenMandemaker Wat voor motoren liggen hier in?
@CaseCS130 Kubota motoren
CaseCS130
@MaartenMandemaker Ah, dat lijkt me wel goed spul. Jullie hebben zowel een minishovel als een heftruck toch Maarten? Welke machine had je het liefst voor de kleine klusjes rondom de boerderij als je er maar één mocht hebben?
Een minishovel lijkt me wel mooi, maar ze zijn wel erg prijzig, ook tweedehands. Een 1.5/2 tons ruwterrein heftruck of iig iets met redelijke banden lijkt me daarom ook wel wat.
+1
@CaseCS130 Ja klopt we hebben een 3 tons heftruck. Die gebruiken we voor zwaardere klussen als bigbags optillen en machines optillen of verzetten. Het is een oude Hyster met schakelbak, hebben net een maand geleden een ander gekocht omdat van de oude de motor is vastgelopen. Die zijn niet duur maar wel beresterk. Voor allround werk is een minishovel wel erg handig. Super overzicht en het knikken is ook erg makkelijk. En je rijd er zo het land mee in omdat ze brede banden hebben en niet zwaar zijn. Pakken laden gaat ook supersnel. Een shoveltje is een stuk veelzijdiger maar idd wel duur.
CaseCS130
@MaartenMandemaker Daarom leek zoiets als op de foto mij wel wat. Ook met kubota motor, niet te lomp, maar wel met redelijke banden om van het beton af ook nog wat te kunnen. Op het loonbedrijf waar ik vroeger als jochie werkte was de heftruck mijn beste vriend voor klusjes op het bedrijf. Minishovel heb ik geen ervaring mee, misschien is dat nog wel veel handiger, vandaar de vraag aan jou.

(klik om te vergroten)

+1
Ritchie
@CaseCS130

Als je een heftruck tot je beschikking hebt, wil je al heeel gauw niet meer anders. Ook op het gemiddelde melkveebedrijf 😉
+1
@CaseCS130 Ja dat kan ook nog een optie zijn, kun je ook van alles mee. Hoeveel tilt zoiets? Een shovel heeft wel grotere banden en 4wd. Dat is net een trekker van dat. Je rijd er ook zo Een kuibult mee op. Een heftruck is wel veel stabieler en je contragewicht blijft altijd recht achter de machine. Kun je niet iets op proef nemen wat je het best bevalt?
+2
CaseCS130
@MaartenMandemaker Deze heftrucks zijn er ook in 4wd uitvoering. Tilt tussen de 1,5 en 2 ton. Voor een heftruck niet heel veel, maar in vergelijking met een minishovel al aardig wat. Zoek vooral iets voor het werk rond de stallen, we doen nu heel veel met de vork en met emmertjes. Dat begint een beetje vervelend te worden.
Iets op proef zou mooi zijn idd, maar was eigenlijk van plan met een gebruikte te beginnen. En om dan een nieuwe op demo te nemen terwijl je wel weet dat je hem toch niet gaat kopen vind ik niet netjes.
+1
casejxu
@CaseCS130 en ahlmann az4? Weet nog wel een leuke die waarschijnlijk te koop komt
+1
CaseCS130
@casejxu Dat is al weer aan de lompe kant, zoek meer iets van een veredelde kruiwagen. Iets waar je met 1 stap op en af kan komen en die ook handig is in de stal.
ford8630power
@CaseCS130 wij hebben nu ook een heftruck op het bedrijf die we mogen gebruiken, maar ik vind het nog vies tegenvallen wat je er mee kunt. Ook met grote banden maar je staat zo te slippen. Het extra geld wat een minishovel kost zou het me wel waard zijn.
CaseCS130
@ford8630power Dat is ook wel waarom ik naar een kleine ruwterrein met 4wd kijk, die hebben daar als het goed is minder last van. Wat voor 1 hebben jullie te gebruiken?
Minishovel lijkt mij ook super maar de tweedehands markt voor die dingen is zo overspannen. En nieuw is ook een forse hap geld voor iets wat je nu nog met de hand doet.
+1
casejxu
@CaseCS130 t is een veste investering maar dubbel en dwars waard! Je gaat 'm echt waarderen!
CaseCS130
@casejxu Maar jij doet de Ahlmann al weer weg 😅 Maar dat is meer om een wat grotere Terex/Schaeff terug te kopen voor het voeren toch?
+1
casejxu
@CaseCS130 correct. En inkuilen
@casejxu plan weer over de kop? Shovel op de kuil en jxu voor de wagen?
Watvoor Terex? Waar ik werk hebben een tl120, fijn ding, maar niet zo sterk op de bak en loopt warm met weer van afgelopen weken..
+1
casejxu
@ronald-deutz-fahr staan nog 2 opties open. Ahlmann word ook ouder. En als we andere trekker kopen voor t aanrijden moeten we alsnog keer andere shovel kopen. Hebben gister wel een vervanger voor 633 gekocht. En ik wil van de winter voor schaeff TL100 gaan kijken. Is leeg net zo zwaar als jxu met verdeler. Dus daar gras vork en dubbellucht aan weegt ie rond de 7. Moet prima lukken.
CaseCS130
@casejxu Opzich goed plan en ook wel iets waar ik wel eens over gedacht heb. Ben zelf bang dat een hydrostaat niet zo geschikt is voor werken op de kuil zoals @ronald-deutz-fahr ook al zegt. Eigenlijk zou je dat eerst wel ff moeten proberen of bij iemand anders zien.
@CaseCS130 ik bedoelde de hydrauliek op de graafbak zegmaar, je moet Gas geven om zwaar te tillen. Op de wielen is die beresterk, rijd ik in de hoge groep zo de kuilbult op, hun hebben er eerder ook mee gekuilt, koeling was het grootste probleem wat ik begreep.
+2
casejxu

(klik om te vergroten)

Zal niet de eerste zijn
@casejxu als je met gebruikte bezig gaat, vraag voor de grap eens de prijs van een nieuwe aan, heb je de opties zoals je ze wil, en dan is jong gebruikt gauw duur...
+1
casejxu
@ronald-deutz-fahr gaan ons in biddinghuizen oriënteren. Ik wil graag nieuw namelijk
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @casejxu:
Hebben gister wel een vervanger voor 633 gekocht

Oh ja joh.....
En waarom weten wij dat nog niet?
Vertel vertel....
Foto s?????
CaseCS130
@Fendt926Driver Als het goed is weten we er wel iets van. Was het geen hele nette 745xl? Heb er van de week wat over gelezen.
casejxu
@Fendt926Driver @CaseCS130 nee een licht rode 845. Komt maandag. Gister gekocht. Dusssss fotoos volgen.

En idd eerst naar 745 gekeken maar deze stond er naast en was technisch behoorlijk beter. Alleen optisch wat roest puntjes alla inter
Fendt926Driver
@casejxu 2 of 4 wd?
casejxu
@Fendt926Driver 2wd. Is vervanger 633 dus voeren is hoofd taak. En hebben paar maanden terug andere schudder gekocht die 633 niet meer kon tillen. Of iig met moeite dus das ook mooie taak. En wouden persee trekker met 540 en 1000 toeren ivm mestpompen
Fendt926Driver
@casejxu mooi. Succes ermee.
casejxu
@Fendt926Driver gaat wrl lukken hoop ik
SJB533
@casejxu
845 💪🏼 Halfgesynchroniseerde zeker? Met Sens-O-Draulic of de mechanische IH Exact?
casejxu
@SJB533 jep. Mechanische hef.
SJB533
@casejxu
Ah, 81/82 dus. 16+8, 8+4 of 12+4?
casejxu
@SJB533 16/8 volgens mij
Heb niet in alle groepen gekeken of er die vertraging bijzit
SJB533
@casejxu
Verneem je wel aan de hevel, of je 16+8 of 12+4 hebt...
casejxu
@SJB533 er zit een gevel naast de stoel. Maar wat is t verschil?
SJB533
@casejxu
Bij de 12+4 heb je de koppeling niet nodig bij het bedienen van die hevel. De Fransen noemden het Ampli, hier bekend als Agriomatic S 😉
+1
casejxu
@SJB533 dan is het een 16+8☝
casejxu
Quote Reactie van @SJB533:
Ah, 81/82 dus. 16+8, 8+4 of 12+4?

even gekeken van het weekend trouwens. Maar is idd van ´82. staat keurig op het plaatje
+1
ford8630power
@CaseCS130 1 van 4,5 ton geloof ik, we hebben een goede voorlader dus daar doe je het meeste al mee, het is vooral makkelijk omdat je er zo op springt en je geen bakken hoeft te wisselen. Een minishovel zou kwa werkzaamheden hier wat beter passen. Klopt wel wat je zegt met die minishovels, ze kosten 2e hands veel te veel. Kun je haast net zo goed nieuw kopen, als ze wat goedkoper waren had er hier ook wel 1 gestaan.
CaseCS130
@ford8630power Ja, ik vind dat geen leuke handel zo. Maar aan de andere kant ook wel wat lichamelijke malheur en dat verveelt ook weer snel.
hobbyboer
Quote Reactie van @ford8630power:
wij hebben nu ook een heftruck op het bedrijf die we mogen gebruiken, maar ik vind het nog vies tegenvallen wat je er mee kunt. Ook met grote banden maar je staat zo te slippen.

Is, denk ik, ook maar net wat je gewent bent.
Ik ben al heel lang aan een heftruck gewend en vond een minishovel daarna erg tegen vallen.
Slippen valt erg mee als je er een beetje mee leert werken, we hadden er een kuilhapper aan en later ook een vijzelbak voor de mais, ging prachtig.
+1
@CaseCS130 leuk alternatief voor ‘klusjes’ denk ik indd! Eventueel schepbak op de lepels en je bent al helemaal flexibel.
Maar wat kost een beetje 4x4 heftruck? Zoals op jouw foto is ook niet zo oud denk ik?
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Stond een hele nette voor rond de 10k te koop van 10 jaar oud met 1000 uur. Maar die is alweer weg. Dat is wel geld, maar een nette minishovel vragen ze zo 5k meer voor.
@CaseCS130 Tsja, dat vind ik nog serieus geld... dan komt juist die minishovel best dicht in de buurt..
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Dan moet er nog 5 tot 10k bij. Of je moet een oud zwijn kopen, maar daar heb ik niet zoveel trek in voor iets wat je dagelijks gebruikt.
huub
@MaartenMandemaker De 336 had 6000 uur gelopen, banden glad, de oliepomp werd minder en we konden 'm goed verkopen dus vandaar.
@huub aha oke dan gebruimen jullie hem goed. Onze heeft bijna 3200 uur nu. Gebruikt schijnt get roofgoed te zijn als je het hoort. Is deze veel veranderd ten opzichte van de 336? Wel een betere stoel iig als ik het zo zie
huub
@MaartenMandemaker het grootste verschil is een 4 cilinder in plaats van een 3 cilinder. brandstoftank in de voortrein in plaats van achter. deze heeft een sperdifferentieel en voor het gevoel meer olieopbrengst.

We hebben ook maar één trekker dus dan wordt de shovel voor een hoop klusjes in gezet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schaffer 2336 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!