Foto van een Deutz-Fahr D 7007 C SEDe nieuwe voertrekker. Foto is geplaatst door Husqvarna op 06-10-2017 om 19:28:59, met 13 reacties.

Deutz-Fahr D 7007 C

171 foto's van @Husqvarna

Husqvarna
Foto van een Deutz-Fahr D 7007 C SE
De nieuwe voertrekker

Reacties

casepowers
Hoe bevalt die voerwagen?
Husqvarna
@casepowers
Technisch wel redelijk goed, maar met (gesneden) kuil en zeker met balen heeft ie wel moeite.
Je moet er mee leren werken, het kuilblok met klep laden en dan de maïs er bovenop gooien, zodat ie die eerst kan verwerken want met kuil loopt ie wel eens vast en dan moet je wel terug kunnen draaien, anders kun je em leegplukken.
casejxu
@Husqvarna wij deden altijd bierborstel onderop en dan lieten we het kuil gras over heen vallen. Werkte super
Husqvarna
@casejxu
Wij hebben gesneden kuil of gesneden balen, zitten ook messen in de wagen maar deze heeft 1 wals en dan loopt ie gewoon omhoog tegen dat rek op en vast. De wals blijft dan wel draaien maar hij raakt de kuil niet meer.
casejxu
@Husqvarna wij hadden dat rek er uit geslepen. Ging veel mooier. Ronde en vierkante balen gingen er zo in
Husqvarna
@casejxu
Ik heb hem wel eens omhoog gezet, dat rek, maar volgens mij vloog er toen in 1 keer een hap kuil in dat de afvoerband vastliep ?
casejxu
@Husqvarna nooit gehad gelukkig. Alleen de eerste dag dat we zo 'n kar hadden 13 jaar terug moest ik met de vork aan de gang. Verder nooit. Wel steeds ketting aan/uit zetten
Fendt926Driver
@casejxu je kunt de ketting toch ook smoren. Dan loopt die precies de goede snelheid. En bij de nieuwere kun je ook messen op de wals zetten dan vreet die alles met ruif ervoor
casejxu
@Fendt926Driver klopt maar wij deden m meestal uit zetten. Nu bij de feedo gebruiken we dat wel. Doe doseert ook stukken beter. Maar mochten we ooit een leuke 30s tegen komen gaan we weer ruilen denk ik
Husqvarna
@casejxu
Wij doseren ook met hendel, staat gewoon voluit anders duurt het allemaal te lang met leeg draaien, maar ik ga er bowdenkabel-bediening opbouwen van een strautmann BVW, dan kan de achteruit dicht blijven en die heeft voor de bodemketting een hendel die ook de snelheid bepaalt.
Husqvarna
@Fendt926Driver
Wij hebben er ook messen op gezet, maar dan loopt nog tegen het rek aan, ze zijn er ook met 2 verschillende rekken, op de ouwe Amigo zat een heel ander soort als deze denk dat het verschil is. Volgende keer gewoon 2 walsen, nadeel is dat je dan minder zicht naar achter hebt.
Fendt926Driver
@Husqvarna bij tf er @marceldeutz is er bij schuitemaker een ventielenblok van een feedo op gezet met een extra dubbelwerkende functie. Daar kan hij hydraulisch de ruif mee voor de wals doen
( en weer omhoog natuurlijk)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr D 7007 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!