Foto van een Steyr 760- motor weer aan het opbouwen. Nieuwe zuigers en bussen zitten er al in. Nu wachten op de koppen en radiateur.

Steyr 760

<{Steyr}>
Foto van een Steyr 760- motor weer aan het opbouwen. Nieuwe zuigers en bussen zitten er al in. Nu wachten op de koppen en radiateur.

Reacties

theovl
Dat pak je mooi aan
selten
Nieuwe echte Steyr radiateur?
<{Steyr}>
@selten nee de oude laten reinigen en hij lekte dus afpersen en het lek dicht solderen. Een nieuwe radiateur is denk een duur grapje😂
selten
@
Wij hebben er een nieuwe opgezet. Originele zijn volgens mij over de 1000€. Als je hem niet lekdicht krijgt weet ik nog een redelijk geprijsde optie (iets minder dan 200€)
<{Steyr}>
@selten oke bedankt denk wel dat hij te maken is.
fendt2
Nog speciaal gereedschap nodig om de bussen eruit te krijgen?
Fendttrisixfan
@fendt2
Alle bussen kun je er wel met een zelfgemaakte bussen trekker uit krijgen
<{Steyr}>
@fendt2 ja inderdaad een zelfgemaakte bussen trekker. Een soort driepoot met een draadeind m22 ofzo met fijne draad.
fendt2
@ heb hier nog een steyr 650 staan met water in de olie. Hier zullen de bussen waarchijnlijk ook uit moeten. Vandaar mijn vraag. Heb ook wel eens een bus met een zelfgemaakt draadeind eruit gehaald. Maar was wel benieuwd of u er veel problemen mee had.
+1
<{Steyr}>
@fendt2 nee gaat heel makkelijk met zo'n bussen trekker. Moet je wel een passende schijf hebben om onder de bus te doen. Waarschijnlijk zijn de keerringen om de bussen dan idd lek. Zorg wel dat je er geen zwarte maar rode rubbers in terug doet. Deze rode blijven veel langer flexibel en kunnen hogere temperaturen aan. Standaard leveren ze zwarte dus moet je bij bestellen t er wel bij ff zeggen dat je rode wilt.
Steyr.frl
@ waar heb je die rode ringen vandaan?ik ken alleen de zwarte ringen
fendt2
@Steyr.frl ik denk dat dit siliconen o ringen zijn. Maar waar de o ringen normaal van gemaakt zijn weet ik niet.
<{Steyr}>
@Steyr.frl volgens mij zijn ze via bepco meebesteld of misschien de steyrdealer. Ik heb ze zelf niet besteld, maar blijkbaar zijn de rode veel beter zeker na langere tijd. als je wilt vraag ik dat even na
+1
<{Steyr}>
@fendt2 en goed de randjes etc schoonmaken bij het terugzetten vd bussen.
Fendttrisixfan
@fendt2
Heb je altijd koelvloeistof gebruikt of water met anti vries? Bij gebruik van water kan het ook zijn dat er een gat in de bus geroest is. Maar zoals ik kan begrijpen zijn het dus natte bussen, deze gaan er wel nog een stuk makkelijker uit dan droge bussen.
selten
@Fendttrisixfan
Zijn inderdaad natte bussen bij deze blokken
fendt2
@Fendttrisixfan heb hem zo gekocht. Maar wat je zegt is er inderdaad bij verteld. Kom er wel achter als ik hem open maak.
Inter633-SA
Netjes man

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 760 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!