Net de probeer hark opgehaald. Eerste indruk: degelijke en simpele machine. Ik ben benieuwd!. Foto is geplaatst door GerbertXL op 12-10-2017 om 19:04:28, met 11 reacties.

Kverneland Hark

350 foto's van @GerbertXL

GerbertXL
Net de probeer hark opgehaald. Eerste indruk: degelijke en simpele machine. Ik ben benieuwd!

Reacties

john deere 7810
Degelijk? Waar haal je dat vandaan?
Fordje6500
@john deere 7810 gigantische lange hark, lijkt mij ook totaal niet degelijk.doe mij maar een normale 2 elements midddenafleg
Jasperfendt
@Fendt612e Net zoeen als jullie vicon
Fendt612e
@Jasperfendt prima hark
GerbertXL
Het is wel slagschip ja en breed ook, ik moest bijna midden door barneveld heen, was wel spannend af en toe.
Tja degelijk, er zit veel ijzer zwaar ijzer in. Een volgorde schakeling die werkt door een armpje die een kraan bedient en ook nog in het zicht zit zodat je gelijk kunt zien als het niet werkt, kroon/pignon in olie, stevige en apart te bedienen aanslagen voor de kopakkerstand en wielbesturing die zo is gemaakt zodat er zo min mogelijk scharnierpunten zijn. Het lijkt allemaal net je stapje verder ontwikkeld als onze pottinger. Maarja die is ook een jaar of 10 ouder.
john deere 7810
@GerbertXL

oke, als je hem zo vanaf de foto bekijkt vind ik dat je er zo ligt op kijkt 😉
GerbertXL
@john deere 7810 Daar heb je wel gelijk in, maar van dichtbij is het echt een heel apparaat. We hebben alleen niet zo'n groot erf dus ik moest wel de hoogte in om 'm helemaal op de foto te krijgen 😁 .
@Fendt612e Is dat doek in het midden soms om 2 zwelen te maken? Weleens gebruikt?
Fendt612e
@GerbertXL weet ik niet dat hebben we niet. Wij hebben een vicon maar het frame is het zelfde als die van jou
+1
@GerbertXL wij hebben dezelfde hark in groene variant. 1x 2 zwaden gemaakt, maar dan moet je van het zwart af harken, dus in de bochten laat je of een strookje liggen, of je pakt het hele zwad mee... met de flink gestuurde hark valt het niet mee precies het zwad te volgen. Tegenwoordig ligt het 2e zwadbordje in de schuur, zo gooit eerste element het gras verder voor het 2e, daardoor minder worstvorming
We hebben er in 5 seizoenen geen problemen mee gehad, maar zijn niet 100% tevreden over hark capaciteid en netheid. Lijkt zwaar, maar pa harkt weleens met een trekker van 40 pk, gaat prima.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kverneland Hark ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!