Wederom een knappe combinatie die we in de Vlaamse velden zagen voor onze camera. Deze Deutz-Fahr DX 3.50 trok afgelopen zomer een Kemper Express BE 125 die gebouwd werd in 1973. Met zijn 44 jaar haal

Kemper balenwagen

MMaarten
Wederom een knappe combinatie die we in de Vlaamse velden zagen voor onze camera. Deze Deutz-Fahr DX 3.50 trok afgelopen zomer een Kemper Express BE 125 die gebouwd werd in 1973.
Met zijn 44 jaar haalt deze Kemper balenwagen nog zo een 125-tal balen mee in één voer. Een knap staaltje techniek als je het ons vraagt.

Meer techniek van vroeger zien? deoudedoos.be/ doet het verleden herleven

Reacties

nhmonteur
Zijn prachtige machines, maar ow wee als de ketting knapt,
Gert Agripassion
@nhmonteur zo een ketting knapt nooit, de koppelingen slippen eerder. En het enige moment dat dat gebeurt is als er een bocht is doorgesleten of je natte rommel aan het laden bent. Het enige dat je dan nog kunt doen is hopen dat de wagen nog zo goed als leeg was...
nhmonteur
@Gert Agripassion oh nee, heb er dit jaar toch echt wel een paar uur aan gesleuteld om de ketting weer aan elkaar te krijgen. En dat was niet de eerste keer dat hij knapte.
Gert Agripassion
@nhmonteur Dan vraag ik me toch wel af wat je daar mee doet. Hier in de buurt lopen samen met ons en een kennis 9 wagens, en geen enkele met dat probleem. Heb je misschien die koppelingen vanachter allemaal knal vast gedraaid? Of zijn ze zo nauw versleten dat er bijna niets meer overblijft om op te trekken?
+1
nhmonteur
@Gert Agripassion ik doener gelukkig niks mee, ik zorg er alleen voor dat ze zo snel mogelijk weer kunnen rijden. Maar wat ik zo hoorde waren het niet al te droge balen en waren ze nogal lang.
Ook waren er een aantal tussen ijzers krom waardoor de ketting in zijn geheel iets korter word. Het was dus een heel gepriegel om de ketting weer bij elkaar te krijgen met de 3 reserve ijzers doener hadden. Heb de klant ook geadviseerd om alle krommen aankomende winter eens te vervangen. Dan staat er uiteindelijk ook niet zo veel spanning meer op.
jeet
Die wagen laadt maar net 100 balen @nhmonteur prachtige wagen voor stro en oud grof hooi en kleine pakjes als ze te groot zijn duwen ze in de bocht de planken kapot
flupke 1
@jeetIn de bocht zitten toch geen planken ? of zie ik dat verkeert ?
Gert Agripassion
@flupke 1 geen planken maar metalen bochten. Te lang niet snel, moet je al echt botten van een 1.5 meter gaan maken. De gaten tussen de balen is veel belangrijker
+1
huub
Als ik dit lees snap ik meteen waarom dit geen succes geworden is 😉
Gert Agripassion
@huub Is een heel goed systeem, maar het moet in orde zijn. Je zegt nooit een succes geworden, neen hier niet, waarom heb ik ook nooit begrepen. Hoe meer je naar het zuiden toe gaat hoe meer deze dingen gelopen hebben.
jeet
@Gert Agripassion wij hebben er ook jaren een gehad maar je moet zon hebben en droog grof spul die wagens zijn daar te licht voor gebouwd het principe is goed wij waren er toen helemaal klaar mee weg dr mee zeiden we toen soms wel jammer

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kemper balenwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!