Folder van een Eicher 2070 prototype met Eicher motor. Foto is geplaatst door mammut op 11-11-2017 om 11:25:33, met 14 reacties.

Eicher 2070

mammut
Folder van een Eicher 2070 prototype met Eicher motor

Reacties

looman
Top! Folder uit begin jaren 70 schat ik ?
+1
SJB533
@looman
Eind jaren 1980 😉
+1
mammut
@looman Dit prototype is van 1989.
wotan2
@mammut en verder niet in productie gekomen. Dit was het enige exemplaar.
SJB533
@wotan2
Helaas niet nee. Denk dat ze hiermee hogere ogen gegooid hadden, dan de blauwe Hürlimanns...
wotan2
@SJB533 ja, maar het totale plaatje werd te duur. Ik vermoed dat SLH nooit de intentie heeft gehad om die dingen in serie te bouwen, maar het gewoon een truc was om die blauwe Hurlimann's te slijten.
SJB533
Quote Reactie van @wotan2:
Ik vermoed dat SLH nooit de intentie heeft gehad om die dingen in serie te bouwen, maar het gewoon een truc was om die blauwe Hurlimann's te slijten

Hoe bedoel je?
wotan2
@SJB533 motoren en andere onderdelen in een lopend productie proces er bij in laten lopen geeft alleen maar problemen. Een trekker in verschillende kleuren uitleveren was toen al de praktijk bij SLH. Er kwam gewoon een kleurtje bij en dat was het.
SJB533
@wotan2
Cabines, voorassen en achterbruggen kunnen ook los geleverd worden? 😉 Probleem dat deze trekkers nooit zo geproduceerd zijn had een andere oorzaak
wotan2
@SJB533 voor zo ver ik het toen begrepen heb, was het vanaf het begin de bedoeling dat de tractoren bij slh geassembleerd werden. Wat was volgens jou dan de oorzaak?
SJB533
@wotan2
De aandrijfas van de vooras scheen niet onder de motor te kunnen?
wotan2
@SJB533 Die had ik nooit gehoort, maar onmogelijk is het niet. Het ontwerp van de motor en de bak komt uit verschillende concernen, bovendien is het ontwerp van de Eicher dusdanig dat je er niet gauw een andere carterpan onder gooit.
SJB533
@wotan2
Feit is wel, dat 3072-3145 uit een periode komen, waarin de aandrijfas nog vrij gebruikelijk langs de motor lag

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher 2070 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!