Folder van o.a. een Eicher 2070. Foto is geplaatst door mammut op 11-11-2017 om 11:25:35, met 8 reacties.

Eicher 2070

mammut
Folder van o.a. een Eicher 2070

Reacties

walker1
Ken dit model niet, zijn er denk ik niet veel van gemaakt? Laatste poging met landbouwtrekker van Eicher geweest?
mammut
@walker1 Dat klopt Walker, een laatste vergeefse poging.
SJB533
@walker1
35 zijn er van deze serie (dus alle types bij elkaar) gemaakt. In feite is het niet meer dan een Hürlimann Prestige, maar dan in het blauw en met andere logo's. Of, zoals deze 2100: de viercilinder Hürlimann Elite H-4105.

Denk dat je als echte laatste poging beter de Königstiger 2070 kunt zien. Dat is een prototype met een echte Eicher motor (en -kap)
wotan2
@walker1 zoals sjb533 al zegt blauwe hurlimann's. Ik meende dat er 55 uitgeleverd waren, maar maakt ook niks meer uit. Dat dit project strande, lag aan de Zuiid-Duitse Hurlimann dealers, die broodroof zagen. De blauwe waren ter introductie enkele duizenden marken goedkoper. Daarna is men bij Eicher nog een blauwe maandag Valmet importeur geworden, waarna ze wederom op de fles gingen.
Wimariete
@wotan2 De Eichers zijn ook nog even in India gemaakt. Volgens mij is dat ook geen succes geworden
Wimariete
@wotan2 De Eichers zijn ook nog even in India gemaakt. Volgens mij is dat ook geen succes geworden
wotan2
@Wimariete Of dat een succes was/is. Eind jaren 50/begin jaren 60, heeft de fabriek zelf in India een productie locatie opgezet. Daar werd het oude model geproduceerd, hier was men met roofdier serie van start gegaan.
Door de tijd heen groeide fabriek in india, waar die in duitsland eigenlijk steeds kleiner werd. Toen eicher in 1984 failliet ging, was het de investerings maatschapij van de indase fabriek die mede eicher weer opstartte. De laatste jaren na het faillisement van 92 werden de smalspoor tractoren ( de grote werden al niet meer gemaakt) in voormalig oost-duitsland geasembleerd, onderdelen van de motor kwamen naar verluid van de indase fabriek. Volgens kenners waren de cylinderbussen beter dan de originele van eicher duitsland. Nog steeds worden er luchtgekoelde eicher tractoren in india geproduceerd, eicher is wel niet meer zelfstandig maar maakt deel uit van de Tafe groep.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Eicher 2070 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!