Foto van een John Deere 6155R met Lemken 4 schaar.  Bietenland ploegen.. Geplaatst door mdoornekamp op 12-11-2017 om 22:19:17, met 22 reacties.

John Deere 6150R

Foto van een John Deere 6155R met Lemken 4 schaar. Bietenland ploegen.

Reacties

MF 2725
Flinke verzameling frontgewichten 😄. Wel mooi werken zo.
+1
mdoornekamp
@MF 2725 2 ton gewicht. Werkt lekker. Als je trekker het hebben kan, zou ik het iedereen adviseren. Ik heb nu ook geen steunwiel aan de (zware) ploeg.
Henk 1120
Mooie foto 👍🏻
valmet6400power
Hebben wij vrijdag ook gedaan, en aansluitend gekopegd en zaaien, maar van regen op boerenland wordt het direct spekglad om te rijden! Net als hier aan je volgelopen profiel te zien.
mdoornekamp
@valmet6400power ja plakt goed. Grond was al nat en ook nog buitje s tussendoor gehad
Hurli356
Maar even schaartje er af nu?
mdoornekamp
@Hurli356 ja 5e was er al af voor de natte maïs percelen. En de akkerbouwers willen behoorlijk diep ploegen hier.
Hurli356
@mdoornekamp ouderwetse boeren 😃 maar hopen op goede vorst daar denk ik
mdoornekamp
@Hurli356 de grond is hier van goede kwaliteit. En zo komt de grond tenminste wel weer los.
+1
JD 6430 The Best
@mdoornekamp wanneer de grond goed op orde is is het niet nodig om dieper dan 20/25 cm te ploegen, ik ploeg altijd maar op ongeveer 22 cm, zie nooit sporen van bijvoorbeeld de bietenrooier terug in de stand van de aardappelen of tarwe.
mdoornekamp
@JD 6430 The Bestals je bouwvoor dik genoeg is, zal het geen probleem zijn om diep te ploegen. Maar ik zie ook wel meer de trend van minder diep. En dan evt met woelers onder de ploeg. Hebben jullie die trouwens ook?
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Nee wij hebben geen woelers eraan, vaak is het in de herfst onderin al aardig nat en dan smeert een woeler volgens mij meer dan dat hij goed doet. Wij proberen vaak in de zomer meteen na de oogst de grond te woelen, als er al een storende laag in zit.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best jullie ploegen al vrij vroeg in de herfst zeker
JD 6430 The Best
@mdoornekamp het streven is wel om in oktober en november zoveel mogelijk aan de kant te hebben, maar in een herfst al deze lukt dat alweer niet, we hebben nu nog wel een dikke 40 hectare te gaan.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best oh. Dat is nog wel een hele lap.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp wanneer je een week lang eens even flink door kan pakken, heb je al een hele hoek gedaan, alleen als het eindelijk weer eens droog weer is, kun je 2 dagen ofzo rijden, en dan heb je al weer regen.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ja klopt. Dan moet je effe flink uren maken
+1
mdoornekamp
@JJ gewoon gewichten stapelen. 2 ton
JJ
@mdoornekamp Dat ziet er goed uit, mooi ploegwerk 😉
+1
mdoornekamp
@JJ ja ging mooi dik jaar geleden. Staat ook nog wel filmje hier op Tractorfan
Ritchie
Pfoe vakwerk zoals altijd!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6150R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!