Foto van een John Deere 6155R. Mijn banden verzameling nog wat verder uitgebreid.  Ploegbanden voor. Firestone 16.9r30

John Deere 6150R

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6155R. Mijn banden verzameling nog wat verder uitgebreid. Ploegbanden voor. Firestone 16.9r30

Reacties

bietje
Mooi zo! Is het nodig?
mdoornekamp
@bietje het wordt wel steeds natter. En ik was al wat langer op zoek.
Fendt612e
@mdoornekamp scheelt dat heel veel met ploegbanden i.p.v. gewone banden?
+1
mdoornekamp
@Fendt612e op natte klei wel. Ben wel eens gestopt met gewone banden dat het echt niet ging. Ploegbanden erom gezet. En toen ging het prima.
john deere 7810
@mdoornekamp

mooi! nu kan het 4wd pakket aan het werk!
mdoornekamp
@john deere 7810 achteruit de kuil bult op, kan het 4 wd pakket niet altijd aan. Dit gaat tot nu toe goed. Wel 2 ton front gewicht. Wel zware ploeg achterop.
john deere 7810
@mdoornekamp

Ja achterwaarts de bult op komt er nog meer kracht op. Bij sommige is het al wel gelukt dat het fout ging maar die vroegen ook meer van hun trekker dan kon 😉 Dacht dat je bij deze ook nog een extra plaat er in kunt krijgen?
+1
mdoornekamp
@john deere 7810 de dealer doet nog wat moeilijk/geheimzinnig. Ik heb wel eens het idee dat deze trekker de 4 wd gewoon uitschakelt als het te zwaar gaat.
+2
Fendttrisixfan
@mdoornekamp
Wij hebben nu ook een klant met een 6155r en die denkt ook dat de 4wd er soms mee stopt
mdoornekamp
@Fendttrisixfan ik hoorde dat het ook een beveiliging kan zijn dat ie hem zelf uitschakelt. Alleen schakelt ie even later ook weer in. En dan gaat het wel raar
Fendttrisixfan
@mdoornekamp enig idee waarom die dan in veiligheid zou gaan?
mdoornekamp
@Fendttrisixfan @john deere 7810 ik vindt de nieuwe hef bediening wel onder de maat. Vooral het instellen van trekkracht met het eindeloze draaiwiel is veel lastiger dan vroeger met de hef schuif. De display laat alleen de positie van de trek stangen zien. Daar heb ik met ploegen niks aan.

Één keer ingesteld werkt de hef perfect. Alleen tijdelijk bij regelen op een zware plek zit je met het zelfde probleem. Regeling reageert niet direct, en je weet niet hoeveel je geeft.

Hebben jullie al meer klachten hierover gehoord? Mijn dealer weet natuurlijk van niks. Maar dat antwoord krijg ik altijd.
john deere 7810
@mdoornekamp

Nee nog geen klachten over de hefbediening gehoord... Maar ook nog geen trekker lopen die ook veel hefwerk doet. En een veeboer klaagt niet snel over deze dingen 😄
Fendttrisixfan
@mdoornekampje ziet toch op het scherm hoeveel je diepte min of meer veranderd
mdoornekamp
@Fendttrisixfan eh beetje laat. Je kunt de positie van de hefarmen inderdaad aflezen. Maar als je op trekkracht of meng regeling werkt, zie nog steeds de positie vd armen. Je weet dus niks over de instelling van de trekkracht. En aan het eindloze draaiwiel kun je ook niks over de instelling zien.
john deere 7810
@mdoornekamp

Ik meen dat ze er wel eens een plaat bij in zetten daar bij GN. wel eens over gehad iig met gezamelijke een cursus met de monteurs. Vooral de 4 cilinders hadden er last van met 42" banden en een 4 schaar ploeg..
mdoornekamp
@john deere 7810 bij mij alleen met achteruit de kuil op rijden. Met ploegen nog geen problemen.

Ik had via jdparts uitgezocht dat de 6155R al een plaat meer in de 4 wd koppeling heeft dan de 6145R.
hobbyboer
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Met ploegen nog geen problemen.

Die verwacht ik ook niet, als je niet vergeet om de achterwielen ook mee te laten trekken.
+1
mdoornekamp
@hobbyboer De ploeg is behoorlijk zwaar en ik rij nu zonder steun wiel, dus dat komt wel goed.
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @mdoornekamp:
en ik rij nu zonder steun wiel

Daarom zei ik ook dat ik geen problemen verwacht 😉 👍

De toevoeging erachter was meer bedoeld voor anderen, die soms zelf niet eens doorhebben hoe ze de boel aan het verkrachten zijn.
Ik verbaas mij nog regelmatig dat er niet veel meer kapot gaat.
SJB533
Quote Reactie van @mdoornekamp:
Ik had via jdparts uitgezocht dat de 6155R al een plaat meer in de 4 wd koppeling heeft dan de 6145R.

En hoe zit dat bij grotere modellen?
mdoornekamp
@SJB533 die hebben sowieso een wat zwaardere koppeling. Maar ook hogere banden en meer gewicht. Dus die slippen op den duur ook.

Maar bij bijna elk merk blijven de voorwielen op den duur staan. Of ze gaan door de vario zodat alle wielen stil staan. John deere wordt in de praktijk toch veel voor de zwaarste klussen gebruikt. Dus hoor je ook meer klachten. Ik kom met een fendt 716 of puma cvx 145 de bult helemaal niet op.
SJB533
@mdoornekamp
En die zijn niet 1 op 1 in de kleinere modellen in te bouwen?
+1
mdoornekamp
@SJB533 ze zeggen dat de zwaarste modellen de achterbrug van 7920 hebben. De kleine 6 cilinders is meer de opvolger van 6930 7430
SJB533
@mdoornekamp
Ah, dus wel degelijk anders?

Weet trouwens niet, of je een 6155 wel kunt (/mag) vergelijken met een 716 of een small frame Puma CVX
mdoornekamp
@SJB533 Nh T7.170 dan? Ik heb ook maar 155 pk.......
SJB533
@mdoornekamp
Qua bouw 😉 De Deere is wat grover, naar mijn idee. Kan me natuurlijk ook vergissen. Heeft trouwens ook veel meer vermogen dan de Fendt.

Die blauwe is ook een small frame 😉 De transmissie van die types is niet je van het, volgens de trekkertest 😂 En een stukje lichter dan de Deere. Maximaal vermogen is 170 pk, nominaal maar 125
mdoornekamp
@SJB533 haha. Je hebt helemaal gelijk hoor. Ik weet inmiddels ook wel dat ie heel wat aankan. Maar deze kleine 6 cilinders worden nog vaak als vervanger van de 6930 gezien. En de vergelijking met een 6910 wordt ook wel gemaakt. Die 155 tekst op de kap doet hem wat dat betreft geen goed.

Nh moet je een T7.200 hebben
+1
john deere 7810
@SJB533

Toch zijn dat de directe concurenten 😉 Alleen oogt zo'n small frame 6 cilinder van john deere vaak groot omdat er makkelijk 42'' onder past. Maar ze worden ook vaak voor zwaar werk gebruikt. Hier rijdt ook een 6140r met een 4 schaar + gedragen vorenpakker rond. dat is eigelijk gek zat voor zo'n trekker. dat hing ik niet graag achter een 145 cvx van case. Die modellen zijn echt licht gebouwd.....
Ruben-Wind
@mdoornekamp wel grappig ik heb nog nooit gehad dat de vario van de 712 weigerde of de 4wd maarzo uit ging. Altijd als het niet wou gierden de banden in het rond.
john deere 7810
@Ruben-Wind

Dat is anders... dan heb je geen grip. Waar het hier over gaat is dat je juist te veel grip hebt. Er zal ergens een x een veiligheid gaan optreden... of dat nu de vario is of de sper (claas) of het 4wd pakket zoals bij deze john deere's. Ergens houdt het op. en dat zal ook moeten anders knapt er wat.
Ruben-Wind
@john deere 7810 hij geeft aan met een 716 niet tegen de kuil op te kunnen komen, daar reageer ik even op. Niet vanwege dat er gewoon een te slap 4wd pakket in die trekkers zit. Hier btw ook al een keer de vooras kapot gehad, moest 35.000$ kosten. Trekker had nog geen 2500 uur.
john deere 7810
@Ruben-Wind

oh kan zijn dat ik het verkeerd begrijp... Maar ik dacht dat hij bedoelde dat hij de bult niet opkwam met een 716 omdat de trekker niet meer wou..... ipv dat de banden er onder stonden te roken..
Ruben-Wind
@john deere 7810 kheb zelf nog nooit gehad dat het niet ging als de trekker ik de veldgroep stond.
john deere 7810
@Ruben-Wind

ik denk ook niet dat je dat gaat redden met normale banden en het normale gewicht 😉
Fendttrisixfan
@mdoornekamp ja zijn ombouwsetje op geweest, wij durven wel eens zelfde pakket in te steken als van de grote trekkers
+1
@john deere 7810

Dat 4wd pakket is gwn te slap ontworpen. Hier ook al verschillende wat het kapot hebben gehad.
+1
Fendttrisixfan
@TerraJohnDeerefan
Is wel een ombouwsetje voor op de oudere modellen
dx11
@mdoornekamp op zand heb ik wel het gevoel dat ze sneller gaan graven.
mdoornekamp
@dx11 op zand heeft het minder zin, omdat dat veel minder plakt.
Ritchie
Mooi zo, vind et alleen wel een aanslag op je trekker. Als je de ploeg erin zet en je voelt em grip krijgen met het wegrijden, pfoe dat zijn behoorlijke krachten.
mdoornekamp
@Ritchie ja erg veel grip nu. Als het droger is doe ik er minder gewicht op
JD3010
@mdoornekamp Ja..,..
mdoornekamp
@JD3010 ik dacht dat je de foto misschien gemist had. Of ben je één van mijn trouwe volgers.
JD3010
@mdoornekamp O nee hoor, ik had die alwel gezien hoor, maar ik reageer lang niet meer op alles. Dat doen anderen wel.😎
dx11
Anders maar weer een blokje er af. Bij de dx160 is 600kg vaak al meer als genoeg met die brede sloffen. Voor de sleepwagen kunnen we wel naar 900kg mits de ketting niet te lang omdat die goed in de kont hangt. Zou hem graag wat strakker hebben maarja wanneer is het goed genoeg op het laatst
mdoornekamp
@dx11 normaal 1300 kg voorin met de ploeg erachter. Maar het is nu allemaal wat extreem in het land
dx11
@mdoornekamp het is dus niet alleen hier extreem. Voordeel van zand, we kunnen nog een paar maanden afwachten. Maar goed ook
mdoornekamp
@dx11 van de week nog 11 ha bietenland geploegd direct achter de rooier aan. Akkerbouwer zelf was nog druk aant kiperen. Rooien gaat ook langzaam. Er is nauwelijks tijd om voor de regen het land geploegd te krijgen.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Wij hebben donderdag ook 8 hectare bieten gerooid, savonds meteen de ploeg en zaaimachine eraan, en flink doorgezet om het perceel voor de regen van vrijdag avond erin te krijgen, gelukkig wel gelukt, als je regen in de sporen krijgt dan ploegt het nooit weer zo mooi.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ja zo moet dat. Wou het nog een beetje ploegen dan? Met de 6150R zeker
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Ja dat verse bietenland wil eigenlijk altijd wel bij ons, maar als je ook maar een paar millimeter krijgt in die sporen dan hoef je er ook weer niet op te komen totdat het vriest, zo glad wordt het dan van boven. Wellicht dat je met ploegbanden dan nog wel kan ploegen, maar wij ploegen met gewone 520 banden, en dan begin je wel te slippen als het glad van boven wordt.

Uiteraard met de 6150R ervoor😃 Die trekker loopt erg mooi voor de ploeg, die trekt ook al aardig meer dan de 6430, puur vanwege het gewicht.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best en meer comfort in de grote cabine. En het licht is ook mooi met mijn nieuwe
+1
JD 6430 The Best
@mdoornekamp klopt, al is het licht en comfort van een 30 serie ook niet verkeerd, maar R serie is gewoon weer een slagje nieuwer en op comfort en licht gebied dus beter.
john deere 7810
@JD 6430 The Best

En de 2de generatie R is nog weer beter 😄 vooral de bediening van het scherm en het kunnen kiezen van de knoppen is een mooie vooruitgang
JD 6430 The Best
@john deere 7810 ja de dealer had hier laatst al een 155r op het erf gezet, die mochten we even proberen. Ik heb wel even zitten spelen met dat scherm enzo maar we waren druk met aardappelrooien dus erg veel tijd om alle knopjes te proberen was er niet😜 Maar dat was super hoor die trekker👌
JohnDeere5085
Waarom eigenlijk de voorspatborden eraf? Schakelen deze trekkers automatisch de 4wd in of zet je dat zelf aan?
+1
mdoornekamp
@JohnDeere5085 spatborden lopen vol op de plakkerige klei. 4 wd kun je instellen automatisch of hand. Met ploegen gewoon alles aan.
cb6520
@mdoornekamp toch een heel verschil met hier op zand. Heb bijna nooit de 4wd aan met ploegen
+1
930triplemaaier
@cb6520 dan ben je een dief van de portemonee
selten
@cb6520
5-10% slip heb je dan zo te pakken! Als je met alles rekening gaat houden, kun je zo 20% brandstof besparen!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6150R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!