Foto van een New Holland T 7060, bio-knollenland ploegen.. Foto is geplaatst door Ritchie op 18-11-2017 om 13:17:49, met 13 reacties.

New Holland T 7060

Ritchie
Foto van een New Holland T 7060, bio-knollenland ploegen.

Reacties

mdoornekamp
Taaie grond zo te zien.
Ritchie
@mdoornekamp

Ja dat kun je wel stellen haha, max 4,5 km/h, 7e of 8e versnelling maakt geen verschil. De knolselderij hebben we gisteravond gerooid.

Weer zit wel mee trouwens!
mdoornekamp
@Ritchie dan gaat het wel zwaar. 4 schaar toch?
Ritchie
@mdoornekamp

Heb bietenland geploegd, dat was bij de vooreinden nog veeel taaier. Kostte aardig wat breekbouten.

Klopt, hebben ook zo'n oude 818 met een vijf-schaar, maar die blijft gewoon staan op deze grond. Zeker zonder ploegbanden. Ze rekenen daar op de zwaardere stukken 50 pk per schaar.
mdoornekamp
@Ritchie is dit een Rabe of Lemken ploeg. Mijn Lemken Juwel 8 nog nooit één breekbout gebroken. Meer dan 150 ha geploegd onder verschillende omstandigheden
arjanvw
@mdoornekamp moet je geen Overum hebben, dan kan je bij elke keer tanken alle bouten natrekken....
mdoornekamp
@arjanvw klopt. Ik heb ook nog een 4 schaar overum.

Als ik.die Lemken van mij helemaal laat zakken is het net of je een scheeps anker uitgooit. Maar de ploeg geeft er niks om.

Hier ploegt ook een boer met een 6 schaar Lemken variopal 9. Normaal een Nh 8970A ervoor. Nu een case puma 160 als sleeptrekker. Dus 400 pk. Op 18 inch door de zwaarste klei
+2
arjanvw
@mdoornekamp Dan gebeurd er wel wat! Nu gaan er wel wat pk's verloren door slip, maar Lemken is idd wel sterker gebouwd. Ze zeggen toch niet voor niks: alle waar naar zijn geld! 😉
+2
Jasperfendt
Quote Reactie van @arjanvw:
alle waar naar zijn geld

Zal Claas daarom goedkoper zijn? 😛 🙈
+2
arjanvw
@Jasperfendt haha! Er zijn uitzonderingen! 😅 Scherp! Haha!
ken-adams
@arjanvw
Quote:
Alle waar naar zijn geld
Naar mijn mening klopt dat vaak niet 😜
Ritchie
@mdoornekamp

Dit is een Lemken inderdaad, type weet ik zo gauw niet. Hier ploegen ze nu denk ik zo'n beetje 200 ha. per jaar mee, denk dat er ruim 1000 hectare mee geploegd is? Breekbouten is vooral met inzetten, ik laat em op die zware stukken dan gewoon ff mee de schuif zakken. Maar da's meer iets uitzonderlijks hoor.

18 inch vind ik eigenlijk te breed, dan worden de brokken te groot voor de rotoreg. En idd. die ploeg zit met 30 á 40 cm rijden in de grond!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7060 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!