Back to the eighties! We zien Duitse en Belgische kwaliteit die perfect samen gaan. De Claas SF 80 van landbouwer Stefaan Van Deynze uit Ursel is er één die rond 1982 moet gebouwd zijn en dit jaar t

Claas sf 80

1.030 foto's van @MMaarten

MMaarten
Back to the eighties! We zien Duitse en Belgische kwaliteit die perfect samen gaan. De Claas SF 80 van landbouwer Stefaan Van Deynze uit Ursel is er één die rond 1982 moet gebouwd zijn en dit jaar terug werd ingezet tijdens de maisoogst. Naast hem zien we de Schlüter Compact 950 TV met een ' Martens Systems ' silagewagen.

Deze laatst genoemde werd gebouwd door Jan Martens uit Aartrijke, die toen loonwerker en constructeur was. De silagewagen was in 2016 te zien op de eerste Oldtimer mais hakseldag te Oostwinkel (B) en nadien werd die te koop gezet.
Wij, met onze vereniging Landbouw en Machines VZW hebben op het nippertje de kar gered van het oud ijzer.
Zo blijft dit stukje Belgisch landbouwkundig erfgoed mooi bewaard!

Meer vind je op deoudedoos.be/

Reacties

olro 61
Mooie foto, prachtig materiaal, mooi verhaal!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas sf 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!