Foto van een Zelfbouw zaaimachine, werkt perfect met de dubbele ringenrol👍🏼. Geplaatst door bikkertie op 14-01-2018 om 12:30:38, met 12 reacties.

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

Foto van een Zelfbouw zaaimachine, werkt perfect met de dubbele ringenrol👍🏼

Reacties

CaseCS130
Achter rotorkopeg?
bikkertie
@CaseCS130 farmax spitmachine, rotorkoppeggen op deze grond is mijn voorkeur niet
CaseCS130
@bikkertie Wat voor grond is het? Maakt netjes werk zo. Wij hebben ook zo'n kleine zaaimachine op de wiedeg voor doorzaaien en groenbemester zaaien, de verdeling ervan valt me alles mee.
bikkertie
@CaseCS130 ja verdeling is top! , dit perceel is zware zand grond wil wel dicht slempen. Verder veel zand op leem of puur zand, niet echt geschikt voor een kopeg
ronald-deutz-fahr
@bikkertie spitten jullie alles? (Niks ploegen dus) en die zaaimachine is gewoon 2 rijen tandjes en de zaaibak? En Watvoor voorbewerkingen heb je nog aan voor het spitten zo?
bikkertie
@ronald-deutz-fahr geen voorbewerkingen doen we, spitten en klaar. Soms doen we er voortijd de cultivator nog door of we moeten last hebben van aardappelrangen.

Spitten inderdaad alles, direct na de spitmachine de zaaislangen met de ketsplaatjes, daarna de dubbele rol en dan erachter krabtanden. Komend jaar nog een beetje aanpassen , die tanden achterop zijn nog niet perfect
ronald-deutz-fahr
@bikkertie duidelijk, heb je het gras er simpel en snel in 👌🏻
Waarom keus gemaakt van spitten? Hier in de buurt gebeurt het bijna niet...
+1
bikkertie
@ronald-deutz-fahr ploegden eerder altijd met een leen ploeg, pa vond t maar niks dat ploegen op zand.

Toen pa het bedrijf overnam kon hij 70 bunder grond erbij huren bovenop de bunders die hij al had, hier werd alleen maar mais op verbouwd. Toen die ook nog een potstal bouwde voor al het jongvee en droge koeien vond pa spitzaaien de enige goede optie. Met spitten mengt de grond met de mest mooi en heb je direct het gewas er snel in zitten zonder veel grondbewerking voor het zaaien aan, lekker simpel en goedkoop.

We ruilen nu veel met een akkerbouwer en zaaien in de herfst dan aardig veel nieuw grasland in, dit is wel vaak aardappelland en met de spitter kun je die aardappel rangen mooi onder de grond krijgen

Lang verhaal maar zo zit t ongeveer😅😅
ronald-deutz-fahr
@bikkertie duidelijk, klinkt als een logische keus.
jullie hebben niet altijd op zandgrond geboert maak ik op uit het eerste stukje?
70 hectare dat is de moeite, ja als je dat met tegenzin moet ploegen...😜
Jullie hebben een potstal, mede om het organische stof gehalte op pijl (proberen) te houden?
Hoesnel rij je met spitten en hoeveel pk heb je er voor nodig? Heb je de 150 ervoor?
bikkertie
@ronald-deutz-fahr mijn opa komt van het Veen. Potstal is gebouwt omdat de koeienstal vol zat. Stro kostte niks en de bouw van de schuur al helemaal niet, en bijkomend voordeel was de stijging van os en dat in het voorjaar de mest al op het goede perceel ligt.

Tegenzin niet maar zo jammer als je de vaste zuurstofrijke grond samen met de mest helemaal onderin legt.

150 spitte we eerder altijd mee, nu vooral de 6190 ivm gps en de zwaardere zaaimachine, met 1500 kg voorin is het nog wel is een wheelie trekken 😃
ronald-deutz-fahr
@bikkertie lang geleden, dat stro niks kostte 😜
Ja op gps is t helemaal heerlijk werk, vooral als je in dezelfde werkgang zaait 👍🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!