Foto van een John Deere 6400 druk aan het kuil voer snijden. Foto is geplaatst door marnick thomassen op 16-01-2018 om 22:33:32, met 28 reacties.

John Deere 6400

Foto van een John Deere 6400 druk aan het kuil voer snijden

Reacties

Sven Francken
Hoeveel uren heeft hem al?
@Sven Francken goeiedag heeft 9500 uur
Sven Francken
@marnick thomassen o da valt nog goed mee die van ons heeft er al bijna 17000
burnie
@Sven Francken17000 uur dat is goed,en zonder veel problemen?
Sven Francken
@burnie ja eigenlijk nog maar amper iets aan geweest en hij staat nog elke dag aan de mengwagen.
MaxxuM4ever
Nog een oudje met de uitlaat onder het frame door
@MaxxuM4ever ja uit 1994
MaxxuM4ever
@marnick thomassen vanaf 1993 zijn ze gemaakt toch? Hebben jullie ook nog de ronde hef bediening?
verwijderd
@MaxxuM4ever ja klopt deze heeft een ronde hef bediening de 6600 heeft al wel de hef bediening met de schuifje die is van 1997
JD3010
@marnick thomassen Trekker toen nieuw gekocht?
@JD3010 ja de 6400 en 6600 is toen de tijd nieuw gekocht bij van dijk in klarenbeek
JD3010
@marnick thomassen Hebben ze toen die het niet omgebouwd dan? Daar waren best wat problemen mee, onze 6400 is mede daardoor na 2jaar ellende weg gegaan.
@JD3010 ja dat had toe de tijd vervangen moeten worden door de dealer maar dat is niet gebeurt tot op heden weinig problemen alleen wat minder goed te regelen als met een schuifje toch allemaal al vrij modern voor die tijd
mdoornekamp
@JD3010 ik hoop dat er voor mijn R ook snel een ombouw set komt. Wat een ellende. Nu maar weer met de 7800 aant ploegen.
JD3010
@mdoornekamp aha, ik blijf wel met m'n oude zooi rondrijden.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Ik kom met ploegen praktisch nooit aan het schuifje. Alleen met kopakkers afwerken zo nu en dan. Voor de rest doe ik alles met de snelhef.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best hier met wisselende grond soorten en natte plekken moet je wel vaak bij regelen. Ik ploeg ook zonder steunwiel nu. Dus de hef moet alles doen.

Jij hebt het schuifje tegen de aanslag staan. En die staat meestal op een vaste plek. Ik hen geen aanslag en ook geen nummers op het draaiwiel. Tevens is je elektronische aanslag gewist als je de trekkracht regeling uit gezet hebt. Bijv voor wegtransport of als je ander werk gedaan hebt.
JohnDeere5085
@mdoornekamp Jammer genoeg sleutelen ze de elektronica ook helemaal dicht, zelf kan je weinig tot niets op 'jouw' manier instellen zeg maar.
mdoornekamp
@JohnDeere5085 ja klopt. Maar ze hebben er gewoon niet goed genoeg over nagedacht
JohnDeere5085
@mdoornekamp De eerste fabrikant die er open voor staat om de gebruiker zelf dingen in te laten stellen en eigen menus te maken moet nog komen, je eigen laptop aan de trekker koppelen zou eigenlijk ook al lang geen overbodige luxe zijn, lastig is het niet voor fabrikanten om dit te maken
hobbyboer
@mdoornekamp
Ik snap het probleem niet zo eigenlijk, 1x de set knop indrukken en je hebt je werkdiepte (het oude 'blokje') weer ingesteld.
mdoornekamp
@hobbyboer het opzoeken van je goede weekdiepte valt in de praktijk tegen. Je hebt ook geen enkel houvast als je begint. Bij de oude hef schuif staat je aanslag meestal nog ingesteld, en kun van daar uit fine tunen
JD 6430 The Best
@mdoornekamp Als ik weer opnieuw begin kijk ik naar de hefhoogte in het scherm. Als ik rond de 33% hefhoogte zit rijdens het ploegen ben ik goed op diepte. Het blokje kijk ik dan niet echt naar. Die stel ik later er wel weer bij. Vooral als je van een zwaar naar een licht perceel gaat moet hij weer anders ingesteld worden.

Maar ik heb nog nooit geploegd oid met zon nieuwe dus ik weet het ook niet allemaal precies.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ja klopt. Ik weet nu dat ik rond de 45 % moet zitten. Draaiwiel reageert veel vager dan schuif.

Met de oude hef trekt soms 1 klikje omhoog net wat lichter. Terwijl de diepte visueel nauwelijks verandert.
@mdoornekamp

Staat in het scherm geen hefhoogte d.m.v. zo een balkje ofiets die je als indicatie kunt gebruiken?

Stomme vraag miss maar heb nog geen ervaring met de nieuwe R.
mdoornekamp
@TerraJohnDeerefan ja positie van de hefarmen geeft ie wel aan. Maar ik kan nergens zien hoe hoog mijn trekkracht staat ingesteld. Dus weet niet hoe hard ik aan de ploeg trek
@mdoornekamp

Dus je kunt de trekkracht wel instellen maar niet aflezen waar je hem op insteld. Dat is indd niet handig.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 en hebben de trefwoorden kuilvoersnijder en kuilvoer uitsnijden geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!