Bijde Vervaet-jes weer klaar staan om los te gaan opt grasland over een paar weken.. Foto is geplaatst door hermanjohndeere op 03-02-2018 om 20:23:01, met 23 reacties.

Vervaet Meerdere

1.585 foto's van @hermanjohndeere

hermanjohndeere
Bijde Vervaet-jes weer klaar staan om los te gaan opt grasland over een paar weken.

Reacties

+1
Henk 1120
Bekend materiaal 😉 Staan er mooi bij!
john deere 7810
Nieuwe trekker gekocht? omdat de john deere te koop staat?
hermanjohndeere
john deere 7810
@hermanjohndeere

krijgt die te veel uren? of voldoet hij niet meer aan de wensen?
hermanjohndeere
@john deere 7810 ja zit rond de 10000 uur. Prima trekker nog maar ze proberen zoveel mogelijk onder die uren te blijven. Ook is de vario toch wat minder uitgebreid als in een New Holland. En op een nh rij je makkelijker weg.
+1
john deere 7810
@hermanjohndeere

tja hij loopt er nog makkelijk probleemloos een paar duizend bij, Maar kan me begrijpen dat ze het machinepark jong willen houden.. vergelijk je nu deze jd met een t7 kwa vario?
hermanjohndeere
@john deere 7810 ja klopt. Trekker kan nog wel een paar jaar vooruit. Ja vergelijk hem met de T7 autocommands. Met die vario’s heb je toch wat meer mogelijkheden die het werken wat makkelijker maken.
john deere 7810
@hermanjohndeere

Dat klopt inderdaad. zo'n amerikaanse 7030 kun je nog niet zo heel veel aan instellen kwa vario.
hermanjohndeere
@john deere 7810 inderdaad. Met de nh’s is het bijvoorbeeld met maaien of rapen veel makkelijker. Cruise instellen en rijpedaal onderin, kom je bij een bult, bocht of kopakker kun je gewoon het rijpedaal los laten. Bij de jd moet je het pookje weer terug trekken. Het wil prima, maar toch is het niet optimaal zegmaar. Ook vind ik dat in de modder zoals afgelopen mais dat je nh’s veel langer doortrekken.
mdoornekamp
@hermanjohndeere nieuwe jd's hebben toch ook wel een rijpedaal functie? John deere komt ook wel iets duurder denk ik
hermanjohndeere
@mdoornekamp weet ik eigenlijk niet. De 8r in canada had het niet. En ja jd zit iets hoger kwa prijs als new holland.
hermanjohndeere
@mdoornekamp ik bedoel dan in combinatie met aftakas werk. Voor de rest is het wel een rijpedaal.
mdoornekamp
@hermanjohndeere ok. Ik heb ook niet zoveel verstand van vario 's. Ik vind het voor mezelf te duur en omslachtig
+1
hermanjohndeere
@mdoornekamp klopt het is wel wat duurder en het kan ook prima met een powershift. Maar als je het gewend bent is het toch wel verschrikkelijk handig 👍
Fendt926Driver
@mdoornekamp totdat je last krijgt van je knieen. Dan is een vario heerlijk. Met grasmaaien zul jij toch ook zo 900 keer op een dag moeten koppelen
Ook bij alle andere werkzaamheden kun je mooi optimaal rijden.
Ruben-Wind
@Fendt926Driver koppelen kan ook doormiddel van een knopje bij jd tegenwoordig.
Fendt926Driver
@Ruben-Wind ja je kunt ook voor en achteruit met de hendel aan het stuur maar dat is ook geen succes met maaien op vol gas.
Zou dat koppel knopje dat wel zijn?
+1
@Fendt926Driver knopje gaat super gedoseerd.. daarnaast,koppeling is met 2 vingers in te duwen tegenwoordig. ( neemt niet weg dat vario heerlijk zal werken)
+3
mdoornekamp
@Fendt926Driver met maaien kun je inderdaad beter een vario hebben. En met bepaalde werkzaamheden in de akkerbouw is een vario ook bijna onmisbaar.

Maar voor het simpele loonwerk wat ik doe, kan ik prima met een schakelbak toe. En aangezien ik getrouwd ben met John deere, scheelt die bak me 10.000 euro.
hermanjohndeere
@mdoornekamp inderdaad. Voor een silagewagen bijvoorbeeld is het niet nodig. Maar wel verschrikkelijk makkelijk 😜 en nieuwprijs is er wel een groot verschil. Maar na een 3 à 4000 uur valt dat al weer reuze mee.
+1
mdoornekamp
@hermanjohndeere ja klopt helemaal. Maar je hebt ook nog meer onderhoud ( vaker olie verversen bij jd) en meer brandstof verbruik. En dan vind ik het puur voor comfort wel een dure optie.
hermanjohndeere
@mdoornekamp hoe het bij nh kwa onderhoud zit weet ik niet precies. Maar brandstof maakt het iets verschil vergeleken met de powershift. Kwestie van de rechtervoet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Vervaet ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!