Foto van een Lely Wiedeg als ik 2 dezelfde machines zie bij een dealer dan beginnen wij te denken in het groot.Nieuw in ons assortiment 2 6m brede lely wiedeggen om in het mulder getrokken frame te pl

Lely Wiedeg

1.663 foto's van @Fendt926Driver

Fendt926Driver
Foto van een Lely Wiedeg als ik 2 dezelfde machines zie bij een dealer dan beginnen wij te denken in het groot.
Nieuw in ons assortiment 2 6m brede lely wiedeggen om in het mulder getrokken frame te plaatsen.
De 2 weideslepen er tijdelijk uit en de wiedeggen erin. Kan ik mooi 12m breed wiedeggen.

Reacties

Fast Eddy
Jij bent ook niet voor 1 gat te vangen. 😀
Fendt926Driver
Ze stonden te koop met een koppel frame om ze beide in te hangen. Nu was het koppelframe verkocht en kelderde de prijs een beetje. Dus maar eens aktie ondernomen. Scheelt enorm of ik met 6m( onze oude eberhard) of12 meter met deze 2 gekoppeld mijn rondjes rij
CoenNijenhuis
@Fendt926Driver is die Eberhardt 3 velden van 2 meter?
Fendt926Driver
@CoenNijenhuis nee de eberhardt is 4 velden van 1.5m breed.
Opklapbaar
CoenNijenhuis
@Fendt926Driver Heb je daar toevallig een foto van?
Fendt926Driver
@CoenNijenhuis niet zo op telefoon of tractorfan. Maar kan er morgen wel 1 maken.
Zoek je iets speciaals aan een eberhardt wiedeg?
Is zelfde als eenandere 4 velds 6m opklapbare wiedeg
CoenNijenhuis
@Fendt926Driver niet perse iets speciaals maar zoek eigenlijk iets wat opgeklapt 1.5-2 meter is en uitgeklapt mag hij wel 4,5 zijn.
+11
Loeideutz
Je egt een keer er jaar 15-20 Ha mais? De tijd die het kost om om te bouwen verdien je niet terug doordat je minder tijd kwijt bent met eggen. Het verplaatsen van en naar perceel en tussen percelen duurt langer met een grotere machine. Het getrokken frame geeft ook nog eens op de kopakker een extra wielspoor waar de mais misschien wel onder lijdt. En in sommige jaren gebeurt dat.
Daarnaast vind ik de keuze voor een Lely wiedeg niet de meest slimme. Als ik het goed heb heeft deze minder tanden per meter werkbreedte, waardoor het mogelijk is dat de worteldraden niet goed geraakt worden. Maar dat kan ik mis hebben.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben voor snel werken. Voor weinig tijd kwijt zijn. Maar soms moet je gewoon constateren dat iedere investering in capaciteit weggegooid is omdat je het nooit terug verdiend.
Fendt926Driver
@Loeideutz je zult wel geen vriendin/vrouw hebben. Want voor die paar uur in de week dat je hem echt nodig hebt kun je er ook goedkoper een huren.
Begrijp mij niet verkeerd. Mechanisatie is mijn hobby. Machine is gekocht en betaald. En ik geef het geld uit aan wat ik het de moeite waard vind.
Hij kan ook op het opklapbare frame in de hef.
+2
valmet6400power
@Fendt926Driver
Toch zit er wel een kern van waarheid in wat @Loeideutz, als je niet enige achtergrond informatie over jou zou hebben dan is het opvallend dat je aan de lopende band trekkers en machines koopt waar je ogenschijnlijk geen directe behoefte aanhebt. Wat Loei probeert te zeggen is dat de winst in efficiënte door deze aankoop praktisch te verwaarlozen is en daar heeft ie gelijk in.
Maar wie betaalt die bepaalt! Als je zo een bedrijf kan runnen is dat toch helemaal super.
+1
Fendt926Driver
@valmet6400power ja maar als alles uit moet kunnen waarom dan bij alle veehouders joekels van melkstallen die maar 3 uur per dag draaien. En voerwagens waar in 1 keer voor alle beesten in moet kunnen.
Als je bij alles eerst moet rekenen is voor mij de lol eraf.
En dat is bij mij het belangrijkst. Ik wil vooral plezier hebben. En als er dan van de 8 uur per dag een uur tussen zit die niet wat opbrengt heb ik nog een mooie dag gehad
+1
arjanvw
@Fendt926Driver als die melkstal een besparing geeft van 3 uur per dag, is dat 21 uur in de week. Zijn weinig andere dingen die net zo'n besparing geven in een heel jaar...
john deere 7810
@Loeideutz

paar kokertjes er aan en ze zijn binnen 5 min aangekoppelt of afgekoppelt. ik zou alleen een extra spoor als groot nadeel zien. Maar als je bedenkt dat je nu eigelijk maar de helft van de sporen hebt gezien over de lengte van je perseel? je neemt immers de dubbele werkbreedte mee 😉
Fendt926Driver
@john deere 7810 er zou een extra koppel frame bij geweest zijn. Maar die is al verkocht.
Ondertussen maar kijken of er nog ergens een mulder werktuigdrager extra te koop is.
Straks heb ik er een schuur vol van.....
Loeideutz
Ik heb inderdaad geen vrouw of vriendin. Dat wil niet zeggen dat ik er geen wil hebben. De redenen daarvoor zijn hier niet interessant.
Ik lees hier vaak genoeg om te weten dat U een “machineboer” bent. Geen enkel probleem mee, heb het zelf ook een beetje. Door enkele keuzes een paar jaar geleden hoef ik op dit moment wat “minder” uren in de week te werken.
Melken en voeren zijn dagelijks terugkerende werkzaamheden. 1 minuut winst per dag is 6 uur op jaarbasis. Tijd die je aan andere dingen kunt besteden, waaronder je gezin. Dat zijn investeringen die zich snel terug betalen.
Het eerste jaar dat we moesten eggen voor de premie, heb ik het laten doen. Met wat er toen in de aanbieding was kon ik het niet recht rekenen. Zelfs in de verste verte niet. Ik heb toen wel veel naar anderen gekeken. Het tweede jaar heb ik geëgd met een oude paardenveldeg, hadden we toch liggen. Kostte alleen bij elk perceel tijd om het van de wagen op het veld te leggen en vice versa. De winter daarna kon ik voor weinig een sleepnet kopen wat we daarna in een frame gebouwd hebben. Op de uren na heb ik dat allang terug verdiend.
@john deere 7810 de sporen in de lengte heb ik niet zoveel problemen mee, die liggen tussen de rijen. Het zijn de sporen op de kopakker, dwars over de rijen, die voor problemen kunnen zorgen.
Uit mijn ervaring heb ik geleerd dat het het fijnste egt als de eg net zo breed is als de zaaimachine. Je hoeft dan geen nieuwe sporen te maken. Bovendien rijd je dan in een bestaand spoor dat enigzins vast is. Daarnaast denk ik weleens dat je dit soort werk op cultuurwielen zou moeten doen. Een eg weegt niet zoveel, dus de druk valt mee, en er is minder kans dat bij ietwat zwabberen je per ongeluk toch hier of daar een stukje over de rij rijdt. Maar ook hier weer, als je alleen daarvoor de wielen van je tractor moet wisselen, kun je je afvragen of dat het wat oplevert, of dat je gewoon dan maar iets minder hard moet rijden.
Fendt926Driver
@Loeideutz mijn eerste eg was ook met de premie gekocht met 3 boeren samen ik gebruikte die eg nog bijna elk jaar in de mais. Maar een dag na het poten al omdat het valse zaaibed dan al ruim een week ligt. En op pootspoor rij ik wel met eggen maar sla dan 2 pootsporen over en rij er weer over heen. Ik poot ook zelf dus weet ik waar ik hoe gereden heb met poten. Maar de laatste jaren eggen we ook bijna al het grasland ermee en dan duurt het met 6m toch wel lang
arjanvw
@Fendt926Driver Zijn de tanden van die Lely voor op gras dan wel stug genoeg? Heb hier ook nog een oude Lely staan omdat het een tijdje verplicht was om in mais een mechanische bestrijding toe te passen, maar was niet echt onder de indruk van de werking van die machine..
+1
Fendt926Driver
@arjanvw tanden zijn prima en individueel in te stellen voor agressievere werking.maar op gras heb ik toch mijn eigen instelling die deze wiedeg prima kan doen.
Misschien maak ik er ook de loopwielen nog wel bij die er links en rechts naast kunnen om slingeren te voorkomen
deJong
@Fendt926Driver zou ze vervangen voor de mezo ecobuster tanden daar een kabel door heen en klaar.
Fendt926Driver
@deJong die mezzo heb ik gezien op de show bij meinders. Die komt er bij mij niet in. Dan nog liever die zocon 8m weide sleep/ wiedeg.
deJong
@Fendt926Driver wij hebben de mezo nu al bijna 20 jaar. zijn vrij tevreden over die machine.
Fendt926Driver
@deJong vroeger had joskin ook een machine met die schepjes vooraan. Ik vindt ze te agressief.
deJong
@Fendt926Driver

hebben wij ook nog het eerste model met de dubbele klepjes 😬

ik vindt de ecobuster gewoon een goeie machine klauwt t dode gras er goed tussenuit. vooral als het gras wat lang de winter in gegaan is, dan wil een schaap het gras ook niet meer vreten. wordt de zode weer mooi open gemaakt voor nieuw gras.
Fendt926Driver
@deJong zo heeft ieder zijn eigen machines waar hij wijs mee is.
het resultaat is bij mij leidend en welke machine dat dan doet maakt mij geen fluit uit. kan de weidesleep zijn of de wiedeg. en het voorjaar bepaald welke ik gebruik
+1
@deJong is de ecobuster die veredelde weidesleep waarvan er stuk of wat stonden?
Fendt926Driver
@deJong is niet veel veranderd van toen en die ik nu bij meinderts heb zien staan
deJong
@Fendt926Driver
betere ophanging voor het wied gedeelte zeg maar. slijt strippen, en de coating.
galvaniseerde eggen zoals die van ons beginnen allemaal te scheuren doordat het galvanisatie proces het ijzer bij de lassen meer heeft verzwakt.
Fendt926Driver
@deJong ok. Ik vondt het al vreemd dat de nieuwste niet meer gegalvaniseerd waren.
Maar dat heeft dus een reden.
Elk product kan op punten verbeterd worden als het in de praktijk getest wordt
@deJong in hoeverre heeft zo’n mezo een egaliserende werking? Kan je landrollen overslaan? Werkt nogal intensief namelijk, heel anders als de wiedeggen met alleen tanden..
deJong
@ronald-deutz-fahr deze zijn ook vrij aggressief.

Er is hier in de buurt ook een boer die ermee zaaide. Als het droog was verkruimelde/egaliseerde de mezo nog mooi🙈

Nee als je weide land vlak wilt hebben zou ik gewoon rollen. De mezo haalt de pollen gras zo los. Maar op gewas dat lang de winter in is gegaan een mooie machine om weer ruimte te maken voor nieuw gras. Of als er dikke/vaste mest op een perceel is gebracht dat je mooi weg wilt werken, tevens ook mooi om re gebruiken voor doorzaai.
@deJong wat is het idee van die egalisatie borden als je rollen er niet mee vervangt?
En geeft doorzaaien een grote kans van slagen? Evt met klaver ?
verwijderd
arjanvw
@jasper-santing0 ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt... een voorbeeld: wij molken eerst 150 koeien in een 2x4 open tandem, duurde 3,5uur per melking. We hebben sinds 2008 een 22 stands carrousel en duurde een melkbeurt 1,5 uur. We melken dus ong 100 koeien per uur met één man op een rustige manier... na het melken heb ik dus alle koeien gezien en gecontroleerd.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Wiedeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!