USA Equipment 600 cf druk bezig met compact voeren!. Foto is geplaatst door fendt514cturbo op 18-02-2018 om 12:06:15, met 38 reacties.

USA Equipment Mengvoerwagen

fendt514cturbo
USA Equipment 600 cf druk bezig met compact voeren!

Reacties

rommert14
Hoe snel gaat dat met het water?
fendt514cturbo
@rommert14 gaat razend snel pomp kan dacht ik 60 kuub per uur pompen
rommert14
@fendt514cturbo aha, een pomp ertussen dus? En een tank die de hele dag tijd heeft om vol te lopen? Wij moeten ook nog eens zoiets hebben.
fendt514cturbo
@rommert14 ja klopt
Fendt926Driver
@fendt514cturbo hoeveel water voeg je toe dan met 1000 liter per minuut
fendt514cturbo
Mooie combi
Fendt926Driver
Ik heb er gewoon een centrifugaal pompje tussen. En een 1000 liter waterbak op de zolder. Pomp zit op de aftap onderaan.
Geeft 100 liter per minuut. Loopt mij snel genoeg. Overal moet water komen
fendt514cturbo
@Fendt926Driver de snelheid waarmee het water in de mengkuip komt maakt toch niks uit. als het water bij de losse grondstoffen komt.
Fendt926Driver
@fendt514cturbo klopt. Maar wij mengen er maar 5 liter per koe (500 liter per dag) door bij droog voer. Nu op het moment geen water omdat er ook snippers in zitten
bart99
Hoeveel voegen jullie toe op hoeveel kg voer?
fendt514cturbo
Er gaat 12 kg water per koe door het voer.
Fendt926Driver
@fendt514cturbo wat veel water. Wordt het niet enorm nat op de voer gang?
+1
fendt514cturbo
@Fendt926Driver wordt niet nat op de voergang hoor, met minder water bleven ze selecteren.
deutz1986
Wij zitten ook op minimaal 12 liter water per koe. Minder heeft totaal geen effect. Dan blijven ze nog selecteren Met vijf liter kun je net zo goed niks toevoegen
+1
jan-reitsma
@deutz1986 Dat hangt helemaal van het rantsoen af... Voer je natte bijproducten of ook meel etc. Dus die bewering slaat nergens op
verwijderd
fendt514cturbo
@jasper-santing0 als je het gras nog natter inkuilt wordt het gras te zuur dit zorgt voor problemen met de ph in de koe.
zettelmeyer
@fendt514cturbo van natte goed geconcentreerde kuilen heb je daar echt geen last van, voeren nu ook een natte kuil en melken er best van en de koeien lijden er niet onder. Voegen alleen beetje water toe voor de soda grain te weke
+3
Fendt926Driver
@jasper-santing0 hoe kun jij nu zeggen dat het aan de kneuzers ligt. Misschien veel meel of droge producten toe gevoegd
verwijderd
zettelmeyer
@Wilmer John deere nee hoor ligt puur aan het rantsoen
arjanvw
Ik heb nog nooit zo'n mengwagen gezien met zo'n hap uit de kuip. Is dit zodat je er beter boven komt met de shovel? Of heeft dat een andere reden?
+1
fendt514cturbo
@arjanvw vorige shovel kon niet zo hoog komen, vandaar de verlaging in de kuip.
verwijderd
zettelmeyer
@Wilmer John deere dat weet ik niet, wij voeren alleen soda grain en raap/soja naast kuil en maïs. Volgens mij kan het wel uit als ik de liters zie.
Fendt926Driver
@zettelmeyer aan de liters zie je niets. In de boekhouding kun je zien of het wat oplevert. Als jou voeren meer kost dan de liters opbrengen boer je gewoon achteruit ook al haal je 45 liter gemiddeld
zettelmeyer
@Fendt926Driver liters zeggen mij een hoop, maar in combinatie met de kosten ben ik erg tevreden. Met veel liters verdun je de vasten kosten per koe ook weer en is gunstig met de fosfaat regelgeving
+1
Fendt926Driver
@zettelmeyer liters zeggen mij helemaal niets. Maar iedereen zijn eigen ideeen
zettelmeyer
@Fendt926Driver dat kan blijft natuurlijk het belangrijkste wat er onder aan de streep overblijft. Dat is voor velen nog erge zware opdracht
verwijderd
zettelmeyer
@Wilmer John deere weet zeker van niet zo hoog als met de mengwagen, we menge ook vrij intensief.
verwijderd
rommert14
@Wilmer John deere maar als je koeien 3 liter er op vooruit gaan tikt het hard aan.
verwijderd
+1
rommert14
@Wilmer John deere nee als je alleen kuil en mais mengt niet nee.
zettelmeyer
@Wilmer John deere het is kostprijs verhogend ja een mengwagen, maar net als wat @rommert14 zegt is als je meer liters haalt kan het snel uit! Vorig jaar zelf gezien toen we op het andere bedrijf ook zijn gaan mengen zijn we 5 liter gestegen.
rommert14
@zettelmeyer ja dan tikt het hard aan
Fendt926Driver
@rommert14 ja en de kosten ook
+4
rommert14
@Fendt926Driver ja als je er niets in stopt komt er ook niets uit.
verwijderd
zettelmeyer
@Wilmer John deere daar werd voorheen met een krapbak gevoerd. Ochtends kuil en avonds beetje mais, bierbostel en aardappels er over. En schepje raapsoya na het melkeNu gemengd met stro,kuil, mais, soda grain en raapsoya. We mengen wel erg goed.
verwijderd
+1
zettelmeyer
@Wilmer John deere nee de opname steeg eerder vooral bij de vaarsen, omdat de oudere koeien het lekkere voer er niet meer konden uit selecteren.
verwijderd
+1
fendt514cturbo
@marijn-van-harten je moet zorgen dat je kuilen koud zijn geen groei. En als je er dan toch nog last van hebt 2x daags voeren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de USA Equipment Mengvoerwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!