Foto van een New Holland FX 375, loonbedrijf De Waard bv, juni 1999.. Foto is geplaatst door Martin Holland op 19-03-2018 om 13:45:08, met 5 reacties.

New Holland FX 375

Martin Holland
Foto van een New Holland FX 375, loonbedrijf De Waard bv, juni 1999.

Reacties

catfan55
Hele mooie foto Martin! Dat was het eeste bouwjaar van de 375/450's. in de jaren die hierop zat het nieuwe model ronde aircleaner op de zijkant. Dit mode had erg veel last van verstopping/oververhitting en werd snel opgelost door NH met de geupdate versie die we allemaal kennen.

Wel opvallend dat het hier om de 4wd uitvoering gaat maar de achterbanden er verkeerd om op zitten (profiel)
Martin Holland
Aha, bedankt voor alle info. Je bent beslist een FX-kenner! Loonbedrijf Fase uit Poortvliet gebruikte nog heel lang een FX 375 van die eerste serie met lamellen aan de zijkant van de koeling, en misschien is hij nog wel in dienst.
catfan55
@Martin Holland Dat is hem inderdaad. Deze stonden vaak ook op een iets kleinere banden maat zoals te zien is op de foto. De uitlaat stak op deze modellen ook recht uit de motorkap ipv naar de zijkant zoals bij latere series (38-58 en nieuwer). Doordat deze recht stond blaasde de uitlaat bij transport altijd recht tegen de pijp aan. Bijna alle FX375/450's die je tegen komt hebben het tipje van de uitlaat git zwart hierdoor. Tenzij dit later aangepast is naar de uitlaat die opzij blaast, wat toch ook best wel veel gebeurde.
Martin Holland
Deze dus..

Foto van een New Holland FX 375

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland FX 375 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!