We gaan eens proberen om op 14 meter te strooien. Hier even gekeken of het strooibeeld ook nog voldoet op maximale breedte wat de strooier aan kan.Als we volgende week nog niet kunnen mest rijden, gaa

John Deere 6600

530 foto's van @TerraJohnDeerefan

We gaan eens proberen om op 14 meter te strooien. Hier even gekeken of het strooibeeld ook nog voldoet op maximale breedte wat de strooier aan kan.

Als we volgende week nog niet kunnen mest rijden, gaan we al een gift strooien zodat het gras toch al wat voeding kan krijgen.

Reacties

case-valtrapower
Sta je niet een beetje schuin voor een goede strooitest?
+1
@case-valtrapower

Hier had ik het net omgedraaid om de korrels ervan af te halen. Dit was even voor de foto de volgende test heb ik aan de andere kant van het net gedaan.
hobbyboer
Welk aftakastoerental hou je aan?

Zelf hield ik altijd 640 aan.
@hobbyboer

540

Waarom op 640?
hobbyboer
@TerraJohnDeerefan
Omdat hij dat mag hebben.
Voor 18 meter strooien moet het zelfs op 640 in combinatie met een ander beugeltje op de strooipijp en 2 deflector platen.

Met de standaard uitvoering is het maximaal 14 meter werkbreedte op 540.
En maximaal 15 meter op 640, staat er in de boeken.

Verder is het zo dat de pendelstrooier in de standaard uitvoering een zogenaamd driehoekig strooibeeld heeft, voor het strooibeeld maakt het dus niet zoveel uit hoe breed je rijdt ( voor de kg/ha wel! ), als je maar niet te breed of met te weinig toeren rijdt.

Mijn mening is dus iets meer toeren erop, dan heb je een beetje over.
Zelf deed ik ook altijd 640 erop bij 12 meter werkbreedte.
@hobbyboer

Ah oke. Bedankt voor de info.
Met 540 strooide die ook al ruim over de 14 meter.

En met welke snelheid rij je dan?
Fendt926Driver
Maximale breedte van een pendelstrooier is toch 12m?
@Fendt926Driver

Deze kan 4 breedtes strooien 8-10-12-14 meter.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6600 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!