De balen lader testen. Foto is geplaatst door Chris van vliet op 24-03-2018 om 20:38:29, met 19 reacties.

Fiat 411R

Chris van vliet
De balen lader testen

Reacties

flupke 1
En / is de test geslaagd? 😉
Chris van vliet
@flupke 1 ja hij deed het goed zelfs met de balen op straat terwijl ze makkelijk weg kunnen schuiven
Albert Peters
Hele mooie combi
wim-same
Als dit een hydraulische of aftakas aangedreven balen lader is zal het wel gaan. Je had vroeger ook wiel aangedreven balen laders, daarvan gingen de wieltjes slippen als de balen te kort bij elkaar lagen. Het gaat niet zo hard, omdat je maar één rij te gelijk meeneemt.
Chris van vliet
@wim-same aftakas aangedreven wel met een snaar maar hij werkte goed
wim-same
@Chris van vliet Dan kan je als er veel pakken dicht bij elkaar liggen ook even stoppen om de pakken omhoog te draaien. met een wiel aangedreven machine gaat dat niet. je moet blijven rijden om de pakken omhoog te draaien, terwijl hij dan al weer een nieuwe baal pakt.
Chris van vliet
@wim-same ja klopt dit werkt goed zo en gelukkig is het op aftakas want mijn trekker heeft niet zo veel olie. Het is wel een grotere machine dan dat ik gedacht had zo naast dat kleine trekkertje haha. Ik ben benieuwd hoe het gaat in het land met het laden op de kar
wim-same
@Chris van vliet Ja, de kar komt weer achter de lader, dus dat trekt allemaal scheef aan de trekker. Wij hadden vroeger wel de lader naast de trekker, maar de wagen achter de trekker. Dan zat de lader dus ook naast de wagen. De lader had boven dan ook een haakse bocht glijbaan naar de wagen.
Chris van vliet
@wim-same de kar komt hier ook recht achter de trekker alleen willen we hem misschien iets verbouwen zodat we 2 kanten op kunnen lossen zodat we er eventueel met een losse kar bij kunnen rijden.
wim-same
Wij hadden hem ook aan de rechter kant van de trekker.
wim-same
Als de kar recht achter de trekker komt, trekt dit trekkertje het wel hoor, mits de kar niet te groot is natuurlijk. maar een normaal wagentje van toen, dat gaat wel.
Albert Peters
Bij loonbedr Reyneveld was er een op een 20 pk Lanz Buldog deze liep over de trekker heen en de wagen kon er recht achter
wim-same
@Albert Peters Heb je daar foto's van. over de trekker heen heb ik nog nooit gezien.
+1
Albert Peters
Nee van C Reyneveld heb ik niets
Aan een ex werknemer gevraagd
Ook niets en zelf is hij overleden
Albert Peters
Het kriebelde vreselijk dat hooi boven je hoofd
+1
wim-same
Heb een foto op internet gevonden van Gebr v Bergeijk. Deze hadden ze zelf gebouwd.

(klik om te vergroten)

a3vandiejen
Mooie foto Wim.
Albert Peters
Die van Reyneveld liep midden over

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 411R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!