De BE combi is van mijn schoonzoon, die heeft afgelopen week een boete gehad van 4000 euro.Tachograaf niet geijkt, geen chauffeurs pas, sjor banden gerafeld.Viel niet over te discuseren.Heb zelf nu oo

Same Tiger 100

a3vandiejen
De BE combi is van mijn schoonzoon, die heeft afgelopen week een boete gehad van 4000 euro.
Tachograaf niet geijkt, geen chauffeurs pas, sjor banden gerafeld.
Viel niet over te discuseren.
Heb zelf nu ook maar een chaufferspas aan gevraagd.

Reacties

erik9831
Tacho voor een BE combinatie ? Wat een hoop geld 😞

Niet veel verstand van, maar dacht dat die in België dan niet verplicht was die tacho.
+1
a3vandiejen
@erik9831 Zo als ik het begrijpt......als er in een voertuig een tachograaf zit en boven de 3500kg laatvermogen is de chauffeurs pas verplicht volgens de europese richtlijnen.
erik9831
@a3vandiejen dat is correct, maar hij heeft toch geen laadvermogen het trekkend voertuig. Hij heeft wel een aanhanger waarmee je dan 3500kg mag trekken (dit is de maximale sleep van een aanhangwagen, moet je nog altijd gelijkvormigheidsattest op nakijken) . wat de totale combinatie op 7000kg maximaal haalt met een BE.

Ik twijfel niet aan de agent, alleen zeer spijtig van dat geld. Zeker als je denkt correct te zijn.
a3vandiejen
@erik9831 Ja dat klopt Erik wat je zegt,ze hebben het over een totaal gewicht van 3500kg, daar zit je dus zo aan.
Maar hij vervoerd alleen zijn kraantje van a naar b, net als ik hobby matig met de trekker op pad ga.
Wisten niet dat het verplicht was....maar wel een harde les.
+1
appie1967
@a3vandiejen onnozel veel geld
+2
Schluterfan
@erik9831

Als je in Belgie met zo'n combinatie rijd zoals Adrie op de foto deed, moet je wel een tachopas hebben. Ik heb toen ik de Compact wezen ophalen ben, ook mijn schoonbroer moeten inschakelen omdat ik geen rijbewijs heb om met zo'n ding te rijden, en al helemaal geen tachopas heb. En ik weet overigens ook niet hoe dat zit met die rusttijden en dat soort dingen.
erik9831
@Schluterfan Dan moet je ook de kilometerheffing betalen en dat registratie systeem hebben in de auto ?

Bij mij op de keuringspapieren van de trafic staat ook op 'zonder tacho'

Maar dacht dat rond zulke combinaties wel eens een hetse was, omdat ze inderdaad maar een BE nodig hadden, geen rij en rusttijden hadden enz ... Oneerlijke concurrentie dus. Maar dat lijkt dan wel aangepakt geweest te zijn.
Schluterfan
@erik9831

Het is alweer dik 3j geleden, ik dacht dat toen de OBU nog niet van toepassing was, maar kan mis zijn.
a3vandiejen
@Schluterfan Daar is dus de chauffeurs pas voor, dat je exact de rij en rust tijd van de chauffeur hebt die er op dat moment mee rijd.
+2
nhfendt fan
@Schluterfan je mag 2 keer per week 10 uur rijden dat houd in 2 blokken van 4.30 uur en dan 45 min pauze dan mag je weer 4.30 rijden dan weer 45 pauze en dan mag je nog 1 uur rijden de overige dagen is het gewoon max 9 uur op een dag dat is de rijtijd dan heb je ook nog werktijd na elke 6 uur werktijd moet je 30 min pauze houden en het max op een dag is 15 werkuren geen rijuren dus ! Dan zit je nog met je nachtrust tijden enz enz enz ben zelf chauffeur en het is soms niet leuk meer wat er allemaal bij komt kijken
wim-same
@Schluterfan rust tijden zijn gelijk als van vrachtwagen chauffeurs.
erik9831
@wim-same en de snelheid, is die dan ook maximaal 90 ?
wim-same
@erik9831 en de snelheid boven de 3500 kg ook, dus 80 met een tolerantie van 5 % dus 84 km per uur.
jehan
Pfffft das inderdaad een fiks bedrag
+1
Gavrie Willemsen
De politie hier in België aast echt op de Nederlandse combinaties. Als ze je zien rijden zijn ze er als de kippen bij om je portefeuille onderste boven te laten houden.....💵💵
a3vandiejen
@Gavrie Willemsen Heb ik inderdaad ook wel eens gehoord, en dan vaak gelijk betalen...
+1
Gavrie Willemsen
@a3vandiejen ja en 4000€ dan moet er volk met geld komen als je bankkaart dat niet aankan
+1
Fast Eddy
Wij hebben zelfs een tacho in 2 bedrijfsauto`s zitten. In Duitsland is dat verplicht als je met een aanhanger rijd en je combinatie is zwaarder dan 3500KG.
+1
wim-same
@Fast Eddy Volgens mij in Nederland ook. Boven 3500 ben je tachograaf plichtig.
+2
Fast Eddy
@wim-same

Dat zou best eens kunnen. Het mooie van een BE is dat als je de trailer er achterweg doet. Je een gewone bestelbus bent. Je chauffeurspas moet ook regelmatig uitgelezen worden en de tachograaf in de auto ook. Doe je dat niet ben je nog steeds in overtreding.
+3
erik9831
@wim-same ben hier ook een pdf aan het lezen, je moet er maar aan uitkunnen.

Als ik met een vrachtwagen rij als tuinaannemer en ik vervoer mijn machine heb ik geen tacho nodig, rij ik voor derden weer met goederen dan wel. (België)

google.be/url/…
wim-same
@erik9831 in Nederland heb je wel een tacho nodig met een vrachtwagen, maar al vervoer je je eigen kraan heb je geen code 95 nodig.
wim-same
@erik9831 Ik heb tacho, OBU en chauffeurspas en alle rijbewijzen voor mijn vrachtwagen, dus een gerust gevoel. maar ik weet dat de BE combinaties wel meer gecontroleerd worden dan vrachtwagens, zowel in Nederland als in België.
@erik9831 interessante link

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Tiger 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!