Samecar met Kubota KX 61-3 bezig met tuinrenovatie. Foto is geplaatst door wim-same op 27-04-2018 om 23:12:39, met 14 reacties.

Same Samecar

wim-same
Samecar met Kubota KX 61-3 bezig met tuinrenovatie

Reacties

+4
erik9831
Prachtig dit
+2
wim-same
De 45 jaar oude Samecar nog eens echt aan het werk. Prachtig Toch.
hooidonk
Zulke plaatjes is echt genieten!

Hoeveel kan zo'n Samecar laden?
wim-same
@hooidonk ongeveer 3 ton. Ik heb deze kiepbak zelf op deze Samecar gemaakt, en dan moet je uitproberen, vooral omdat de cilinder er nogal plat onder ligt. maar ongeveer 3 ton kan hij wel kiepen. Verder is deze Samecar gebouwd op basis van de Same Atlanta, dus met een 37 pk, 4 cilinder V motor.
hooidonk
@wim-same
Oh, dat is nog zo'n heel vrachtje!
Hoort er origineel een vaste bak op?

Het is wel een erg grappig concept, je hebt eigenlijk gewoon een trekker met ook nog een bakje achterop.
wim-same
@hooidonk Origineel hebben ze een vaste afneembare bak. De Samecar industriale en Samecar Toro waren wel leverbaar met kiepbak. In Nederland werden er vaak veldspuiten op gebouwd. Ok reden sommige Coöperaties met Samecars om zakgoed weg te brengen. Ik heb zelfs nog een foto van Coöperatie "De Valk" uit Wekerom met een Samecar en een Welgro bulkwagentje erachter.
hooidonk
@wim-same
Leuk en leerzaam verhaal!
Het was dus eigenlijk een alternatief voor de bekende werktuigdrager?

Ik ben wel erg benieuwd naar de foto van de Samecar van de Valkse Bond zoals die hier ook wel bekend is, dat is hier vlak in de buurt!
wim-same

(klik om te vergroten)

Samecar met Welgro bulkwagen
wim-same
@hooidonk En er staat nog een foto op tractorfan van deze combinatie bij Samecar.
joop-same
@hooidonk Ook de gewone Samecar agricole was leverbaar met 3 zijdige kipper en een lucht reminstalatie ook voor aanhangers.
hooidonk
@wim-same

Gevonden!

Erg leuke combinatie! Ik zal hem eens aan m'n moeder laten zien, misschien dat ze weet of die vroeger ook bij m'n grootouders kwam.

@joop-same
Ik zag tussen de foto's van de Samecar dat er nog best veel verschillende types geweest zijn, ook die echt een vrachtwagen leken. Waren die allemaal op basis van een trekker?
MatthijsSame
Mooi
a3vandiejen
Schitterend Wim.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Samecar ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!