Foto van een Deutz-Fahr Agrolux. Foto is geplaatst door vedder op 17-05-2018 om 15:37:38, met 24 reacties.

Deutz-Fahr Agrolux

vedder
Foto van een Deutz-Fahr Agrolux

Reacties

vedder
4.80e
marco2250
Weegt dat ding niet bar weinig
+10
vedder
@marco2250 ga er maar eens voor liggen.
marco2250
Wat weegt die 2,5ton
vedder
@marco2250 nee, dat was wel de aanschafprijs.
+1
walker1
@marco2250 Ook daar kan je de kuil mee aanrijden. Ik neem aan dat de opraapwagen bijpassend is. 25, 30 jaar geleden reden de meeste boeren die zelf inkuilde de kuil ook aan met een simpele 2wd trekker van hooguit 80 pk.
+1
vedder
@walker1 je moet natuurlijk geen Jag met 4 karren willen bijhouden. Maar 1 sprint 4000 gaat best. Wel graag nog een lekkere groene wis gras erin.
Eenjohndeere
@walker1

Vroeger hadden ze nog niet de informatie die we nu hebben over de conservering
+2
walker1
@Eenjohndeere Ach, die kuilen zijn ook allemaal opgevreten en die koeien van 30 jaar geleden gaven ook gewoon melk. Aanrij trekker moet gewoon kloppen met de aanvoer. Met deze Deutz ga je inderdaad geen loonwerkersteam met hakselaar en grote silage wagens bij houden, maar zo'n zelfde Deutz trekker met opraapwagen weer wel.
Eenjohndeere
@walker1

Gaven de koeien 30-40 jaar terug ook gem 8000/9000 kg in 305 dagen? Net over de helft ja, mijn mening is hoe meer ton op de kuil hoe beter.
walker1
@Eenjohndeere Die gestegen productie heeft niet enkel met aanrijden van de kuil te maken. Ook met fokkerij, krachtvoer, bijproducten, voer goed kunnen mengen, koeien jaarrond op stal onder ideale omstandigheden, werkelijk alles kunnen meten en bijhouden, slecht presterende koeien eerder afvoeren, etc
vedder
@Eenjohndeere ben je nu bang dat ik de 8000 a 9000/koe niet haal? Ik niet hoor. Er worden nog zat kuilen vastgereden met 70 a 80 pk. Die trekkers van 40 jaar terug waar jullie het over hebben waren 40 of 50 pk tweewielers met een mullos grasvork en een ladewagen zonder messen.
Eenjohndeere
@vedder

Mag ik vragen Wat je melkt en wat je voert?
+1
vedder
@Eenjohndeere 8500 liter van kuilgras bietenpulp, 2 broksoorten soms wortelen of andere energie die in de aanbieding is. Uiteraard niet gemengd, dat is te modern. 😉
Eenjohndeere
@vedder

Oké tevreden mee?
Eenjohndeere
@vedder

En hoeveel cent krachttoer koster per liter?
vedder
@Eenjohndeere elke vier liter een kilo. In centen weet ik het zo even niet.
Eenjohndeere
@vedder

Wij melken 10500 met gras en mais en 6,8 cent krachtvoer kosten
vedder
@Eenjohndeere super!! Wij veenweideboeren vinden mais ook krachtvoer.
Eenjohndeere
@vedder

Zitten ook deels op veen 🤔 en op zand en klei
T6020 power
@Eenjohndeere Je hebt ook veel boeren die er dan plastic met nicosyl eroverdoen en klaar, luchtdicht is mooi maar hier in de buurt doet iedereen er mooi zand op en drukt ook mooi aan.
Het ligt allemaal net aan de situatie......
walker1
@Eenjohndeere Bovendien kan je wel een loonwerker met een loader van 15 ton op de kuil hebben, als die achter elkaar door aanvoer heeft omdat loonwerker bv met 3 wagens rijd ipv 2 omdat ze op die dag nog bij een paar klanten moeten inkuilen en het dus allemaal haastwerk is, dan heb je ook geen goede aangereden kuil.
Eenjohndeere
@walker1

Nee dat werkt niet

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrolux ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!