Foto van een Case IH CS 110. Bemesten na eerste snede.. Geplaatst door CaseCS130 op 17-05-2018 om 17:37:45, met 34 reacties.

Case IH CS 110

148 foto's van @CaseCS130

Foto van een Case IH CS 110. Bemesten na eerste snede.

Reacties

johndeere6230
Vrij smalle bemester erachter zo... bewuste keuze?
+1
CaseCS130
@johndeere6230 Heel bewust inderdaad, rij nu met eerste en tweede snede op de meeste percelen precies één ronde. Dus nooit met volle tank en geheven bemester door het land jagen naar een aanzetting.
johndeere6230
@CaseCS130

Ahzoja, kom je op de oppakken in 1 keer rond dan?

Wij doen meestal 1e snee op 1 baan uitkomen, voor de 2e en 3e snee een omgang, gaat opzich prima, Rij je enkel met de eerste snee met een lege tank door het land, alleen nooit 2 keer over hetzelfde spoor
CaseCS130
@johndeere6230 Nee, kom niet in één keer rond. Maar dat hoeft ook niet, stukken zijn rechthoekig met één greppel erin en aan weerskanten een sloot. Dus gebruik die om recht te rijden. Dat haaks om trekken op het kopeinde ben ik sws niet zo'n fan van.
johndeere6230
@CaseCS130

Ahzoja, die greppels zijn wel makkelijk wat dat betreft, dan is het ook niet nodig.
Als je deze haaks omtrekt zal het wel lekker wringen of niet?
CaseCS130
@johndeere6230 Veel minder dan een tank met 1050. Maar nog steeds genoeg, ik maak liever wat ruimere bochten.
+1
johndeere6230
@CaseCS130

Ja precies.. snap ik wel, ben ook niet zo'n fan van 1050, geef mij maar 800 oid, beter te betalen en beter op een lage druk te rijden
CaseCS130
@johndeere6230 Dat is ook wel een mooi systeem.
Baltus_steyr
@CaseCS130 Kan deze hem goed hebben? hoe breed is de bemester? En hoeveel pk heeft deze nu op de stomp dan? Zijn toch de zelfde motoren als wat ik in onze 9094 heb liggen toch?
CaseCS130
@Baltus_steyr 5 meter bemester. Loopt boven verwachting goed, maar je hebt natuurlijk niet 50 pk over. 105 pk nominaal en 110 pk maximaal uit hetzelfde 4,4 liter blok op papier, weet niet wat die daadwerkelijk doet. Turbo en koeling is wel groter. Achter een 90-94 is het wat te gek denk ik, zeker voor de koppeling, bak en achterbrug. Dat is bij deze grotere series zoveel zwaarder gebouwd.
dx11
@CaseCS130 Prachtig span. Ik ben wel weg van die double twinn tanks
CaseCS130
@dx11 Heb er ook geen spijt van. Meerdere vertegenwoordigers vonden me gek en zeiden dat een tank met 1050 banden meer dan goed genoeg was voor ons. Maar dit loopt spoorloos terwijl er zat 10 kuubers op de buurt rondrijden op 1050 waarbij je de hele groeiperiode precies kan zien waar ze gereden hebben.
Fendt926Driver
Ben er niet aan toe gekomen om tussentijds te bemesten.
Gras brulde ook weer de grond uit.
Beetje kunstmest erop en na de 2e snede maar bemesten.....
EA_MF
@Fendt926Driver wij hebben gelukkig alle drijfmest er wel op gekregen, keerzijde was echter wel dat de stikstof en kali niet voor opkomt gestrooid kon worden op het maisland. Hadden niet verwacht dat de mais zo snel boven zou staan.
CaseCS130
@EA_MF Dat was echt razendsnel boven inderdaad.
EA_MF
@CaseCS130 6 dagen bij ons, ook nog in vrij koude grond gezaaid.
+1
CaseCS130
@EA_MF Even denken, het was donderdag gezaaid vorige week en gisteravond zag ik ze boven. 6 dagen ook idd. Tis nu wel frisjes voor de plantjes.
trean
@Fendt926Driver wij hebben vandaag het laatste gras voor de 2e snede bemest. Gras was lang genoeg.
Daarom proberen we de mais in de grond te hebben voordat we gaan maaien. Dan krijg je de mest er tenminste op tijd op.
+1
Fendt926Driver
@trean mest was er zeker opgekomen. Maar 2 sterfgevallen 1 week en 15 minuten uit elkaar. Bij de ene mocht ik helpen de kist dragen. De andere was mijn oud medewerker die bijna 50 jaar bij ons op de boerderij heeft gewerkt.
Dan zijn de mais en gras opeens niet meer zo belangrijk
trean
@Fendt926Driver gecondoleerd.
Dat is inderdaad belangrijker als mestrijden.

Als je pas na de eerste snede gaat beginnen met bemesten van het maisland kom je snel tijd tekort als je alles zelf doet.
Fendt926Driver
@trean dank je.

Alles valt en staat bij tijd.....
Maar normaal heb ik de tijd en cappaciteit om alles op tijd af te hebben.
casejxu
@Fendt926Driver en op zulke momenten respect voor de prioriteiten!!! Gecondoleerd!
CaseCS130
@Fendt926Driver Sorry Huub, daar had ik geen weet van. Gecondoleerd met het verlies.
Fendt926Driver
@CaseCS130 er is ook geen enkel verwijt naar iemand.
Was even als verduidelijking.
Dan weet je weer hoe druk je overal mee moet zijn.......
Ik was druk met het gras en even geen tijd om bij mijn oud medewerker te gaan kijken. Dinsdags afspraak gemaakt voor woensdag avond. En toen was hij er al niet meer....
Soms.......
CaseCS130
@Fendt926Driver Wordt het toch echt tijd voor die zelfrijder Huub, heb je minder tijd nodig. 😀
Baltus_steyr
Gecondoleerd Huub.

Hier maak ik altijd eerst ( probeer wel vroeg te beginnen) het bouwland af te maken en zaaiklaar te hebben en daarna 1 e snede gras!!
dx11
Hier gisteren pas de mais de grond in gekomen. Laat zat maar goed. Wordt ook wel weer rijp, mooie droge percelen, dus een week later hakselen zal ook geen probleem worden. Wel mooi op tijd de 1e snee weg en daar de mest en kunstmest op
CaseCS130
@dx11 Dat kan nog gerust goede maïs worden. En als het op mooie grond staat maakt die week niet zoveel. Zelf weer geploegd met de zwenkploeg?
dx11
@CaseCS130 Het oude grasland wilde niet best met de zwenkploeg, dus heeft pa de 2 schaar wentel weer uit de brandnetels gevist. De rest wel met de zwenkploeg. De 6.61 er voor, gaat mooi en rap dan
CaseCS130
@dx11 hakfrezen jullie het eerst ook? Of zo de ploeg erin? Die zwenkploeg is een leuk ding ja, heb je filmpje ervan wel gezien.
dx11
@CaseCS130 Een deel was gemaaid, en een deel afgeweid. Niks gefreest of dood gespoten. Wel met de cultivator er door, maar dat wilde waar de koeien hadden gelopen ook voor geen meter. Dan ben je gewoon voorscharen en een goed rister nodig dat het netjes onder ligt
CaseCS130
@dx11 Ja, of even hakfrezen. Maar dat is ook tijdrovend.
newholland6640
@CaseCS130
Mijn broertje was voor 2,4 ha 3 uur bezig. Viel me nog iets mee. Lijkt ook altijd zo lang te duren omdat je zo langzaam rijdt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH CS 110 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!