Foto van een Mc-Cormick MC 130 nog de oprit ingekort met de voorlader en plastiek over gedaan 👌. Geplaatst door BEboer op 11-06-2018 om 13:00:48, met 9 reacties.

Mc-Cormick MC 130

Foto van een Mc-Cormick MC 130 nog de oprit ingekort met de voorlader en plastiek over gedaan 👌

Reacties

newholland6640
Mooi bultje
BEboer
@newholland6640 dankje, was een pittig werk om hakselaar en 3 wagens bij te blijven. gelukkig waren het veel verschillende percelen zodat we toch goed konden aanrijden
newholland6640
@BEboer

zolang je onder de muren blijft is het makkelijker.
+1
BEboer
@newholland6640 Tussen de muren is een eitje ja, maar we dekken de kuil af door middel van spanriemen waardoor je "geen" slecht voer hebt als de kuil mooi bol ligt.
arjanvw
@BEboer idd wel een pittig klusje om 3 wagens bij te houden... ook land op afstand? Wij hebben al het gras om de boerderij en om de kuil goed vast te krijgen gaat het met 1 opraapwagen net mooi.
BEboer
@arjanvw Ja hier in de streek waar wij wonen ligt de grond overal gemiddelde perceel grote van geen hectare. Ook was de ondergrond vrij nat om de 2e snede te oogsten wij hebben 2-3w geleden eens 100mm regen in een week gekregen en omdat we ook nooit ruilverkalveling gekend hebben is de afwatering van sommige percelen beroerd. Nu denk je draineren en opgelost maar veel stukken hebben geen fatsoenlijke beek waar je naartoe kunt draineren of soms ligt het stuk grond lager of een beek.
arjanvw
@BEboer op wat voor grondsoort zitten jullie dan? Veen? Van dat betreft zijn wij in deze regio enorm verwend... onze huiskavel van 132ha is verdeeld in 4 blokken... en goede mogelijkheid om te draineren.
BEboer
@arjanvw Vooral zand, maar veel percelen ook bosgrond met een laag klei eronder. Komt veel gras & maïs van in iets drogere jaren. Nu moeten we hier en daar een hoek laten staan van de 2e snede omdat het nog te nat was na die onweersbuien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick MC 130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!