Der Letzte Compact?Op 15 april 1994 verlieten de laatste 2 Schlüters de ondertussen gesloten fabriek in Freising. Een daarvan was een Compact 1050V6. Naar verluid zou het om de trekker op deze foto g

Schlüter Compact 1050

Schluterfan
Der Letzte Compact?

Op 15 april 1994 verlieten de laatste 2 Schlüters de ondertussen gesloten fabriek in Freising. Een daarvan was een Compact 1050V6. Naar verluid zou het om de trekker op deze foto gaan. De trekker scheen op wens van de eigenaar nog een turbo op de motor krijgen, en luchtremmen. Of het echter klopt weet ik helaas niet... Waarom deze nog in de fabriek stond is een vraagteken, ook al omdat de laatste gebouwde (Super 1700LS High Speed) al met kerst '93 de montagehal uitreed.

De trekker op de foto doet nog steeds trouw zijn dienst op een akkerbouwbedrijf in de omgeving van de voormalige fabriek, waar hij onderandere ook voor de aardappelrooier komt. De eigenaar heeft er meerdere van deze rode trekkers, waarvan ervan er zeker 3 na '90 gebouwd zijn. De Schlütervloot bestaat uit een Super 1300TVL-LS, Euro Trac 1600LS en ook deze Compact. En hij zou er wel eens meer kunnen hebben, gaande af dat ik hem op andere types ook wel zag rijden. Ik dacht zelfs dat zijn maisoogst ook in eigen regie deed, met een Kemper 3 rijer in de hef van de Euro Trac, en een dikke Fliegl afschuifwagen achter de 1300.

In één van de Schlüter video's waar hij in voor komt; sluit hij in zijn beiers gesproken "interiew" af, in het mooi duits verwoord : Es gibt's kein bessere Arbeitstier wie ein Schlüter! Een echte liefhebber dus!

Reacties

+2
schluterman
Mooi verhaaltje Simon
+1
a3vandiejen
Mooi om te lezen dit.
+1
olro 61
Weer een prachtig verhaal!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Compact 1050 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!