Foto van een Deutz INtrac 2003Gisteren de biologische mais gespoten met Herbali Speciaal.. Foto is geplaatst door JoranK op 17-06-2018 om 12:28:35, met 27 reacties.

Deutz INtrac 2003

584 foto's van @JoranK

JoranK
Foto van een Deutz INtrac 2003

Gisteren de biologische mais gespoten met Herbali Speciaal.

Reacties

Teun_fendt
Wat is hier qua onkruidbestrijding gebeurd na het zaaien?
JoranK
@Teun_fendt Na het zaaien ben ik er met de wiedeg over gegaan. 1,5 week geleden is het geschoffeld. en waarschijnlijk deze week een laatste x schoffelen.
Eenjohndeere
Staat je mais er nu nog zo bij?!
+12
JoranK
@Eenjohndeere Inmiddeld 24 uur later dus het zal vast iets gegroeid zijn.
@JoranK geweldige reactie😄😄
Fendt926Driver
En wat vertegenwoordigd herbali speciaal?
JoranK
@Fendt926Driver Een zeewierextract. Zorgt voor een betere wortelonwikkeling wat weer leidt tot een beter ontwikkeld gewas.
+1
arjanvw
@JoranK wanneer is dit gezaaid? Die betere ontwikkeling heeft het ook wel nodig...
JoranK
@arjanvw Is 22 Mei gezaaid. Vorig jaar stond het nog iets lager rond deze tijd maar een week later stond het al bijna dicht.
+1
Ritchie
@arjanvw

Dit is biologische maïs hè..

@JoranK

Je maïs staat super mooi schoon zeg! Complimenten, valt niet mee om het netjes te houden. Als je eenmaal achter de feiten aan loopt ben je de loel...
arjanvw
@Ritchie maar die hoeft toch niet veel minder te staan als je zoals hier het onkruid maar de baas bent? Het grote verschil zit meer in de zaaidatum. Wij hebben de maïs 27 April gezaaid en heeft dus een maand voorsprong.
+1
Ritchie
@arjanvw

Bio maïs wordt pas zeer laat gezaaid omdat het zaad niet gecoat is, en je daardoor in warme grond moet zaaien om de maïs gelijk een groeispurt te kunnen geven zegmaar. Anders zijn de kraaien er mee weg, of zit ie te schimmelen in de grond. 😉 Je hebt bioboeren die pas in juni zaaien.
arjanvw
@Ritchie oké, dit jaar was de grond wel vroeg warm maar begrijp wat je bedoelt. De coating is vanaf volgend jaar bij gangbaar ook verleden tijd..
JoranK
@arjanvw achteraf hadden we ook wel eerder kunnen zaaien met dit warme voorjaar.
arjanvw
@JoranK achteraf is het geen kunst om rijk te worden... Heb geen verstand van bio maar met gangbaar kan je wel meer gokken denk ik... Leveren jullie aan FC?
@JoranK wie levert dat spul? Ik gelooft nooit zo in die wondermiddelen...
JoranK
@ronald-deutz-fahr vossen labotories. Gebruiken het hier nu 4 jaar ofzo. Hebben het eerste jaar vergeleken tussen behandelde en onbehandelde baan. Zagen toen verschil in wortelstelsel en kolvulling.
Fendt926Driver
Moet jij nog melden bij skal dat je wel met een spuit door de mais rijdt maar geen chemische prut spuit?

Ooit een keer banen 12 m uit elkaar gereden in beheersgras om lopend door de weide plaats specifiek onkruid uit te trekken. De banen waren ter orientatie om te weten waar ik wel en niet was geweest.
Maar ja. De trekker met de gps op zat ook de ( lege) kunstmeststrooier achter.
Je wilt niet weten hoeveel het er gezien hadden. Zelfs controle gehad......
JoranK
@Fendt926Driver Hoef niks te melden. Skal kan onverwacht komen dus het is niet handig als je dan gif gaat spuiten 😛
arjanvw
@JoranK boeren jullie helemaal/en al meerdere jaren biologisch?
+1
JoranK
@arjanvw sinds oktober leveren we biomelk. Daarvoor 2 jaar in omschakeling.
Loeideutz
Moeten jullie de spuit evengoed laten keuren? Jullie gebruiken geen chemische middelen. En dan ook nog driftarme doppen gebruiken?

Zoals hierboven al geschreven, staat er mooi schoon bij. Menig gangbare teler zou jaloers zijn op dit resultaat na spuiten.
JoranK
@Loeideutz Ik spuit er geen gewasbeschermingsmiddelen mee dus dan is keuring niet nodig.

Tot nu toe is het goed onkruidvrij te houden. droge weer helpt daar ook wel wat in mee.
+2
@Loeideutz @JoranK doe je met schoffelen iets aan haagwinde? Deze week gaat de spuit er door de 2e keer door, gewas staat al dicht maar wat een troep...
JoranK
@ronald-deutz-fahr Geen last van haagwinde hier.
+1
@JoranK houden zo!!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz INtrac 2003 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!