Foto van een Fasterholt FM 4700. Foto is geplaatst door rommert14 op 27-06-2018 om 19:55:23, met 10 reacties.

Fasterholt FM 4700

rommert14
Foto van een Fasterholt FM 4700

Reacties

paul-mertens
Ooh ik zie het, dan maak je toch flinke sporen door het land? En hoe zien die kabels eruit en hoe maak je ze vast?
+1
rommert14
@paul-mertens we zitten op gortdroge zandgrond dus sporen maak je niet in de zomer, de slang is dacht ik 110 millimeter dik en zit aan een waterleiding vast, deze leiding gaat naar meerdere stukken land. We beregenen met grondwater.
paul-mertens
Ik heb nog meer filmpjes bekeken van deze manier. Alleen ik snap niet hoe die elektronica wordt bestuurd?
rommert14
@paul-mertens gewoon via een accu die via een zonnecollector wordt opgeladen. We hebben ook nog 1 van de allereerste die werkt op een versnellingsbak van een Massey Ferguson 35
paul-mertens
Oke inprincipe zijn deze haspel beter voor de slang die niet wordt meegesleept. Andere nadeel dat hij sporen wordt gemaakt
rommert14
@paul-mertens ja, maar zulke slangen trek jij echt niet kapot hoor, ik kan er met de trekker overheen rijden zonder dat er een schrammetje opkomt, misschien vant winter een oude haspel kopen zodat we nog wat meer kunnen beregenen.
paul-mertens
@rommert14 we hebben een emergo staan, die is wel 14 x uit elkaar geweest met slang van 350 meter naar 270 gegaan. Hij doet nu nog altijd alleen lekt van alle kanten. Ideal als jewat natte plek wilt hebben om haspel😂
rommert14
@paul-mertens ah oke, onze oudste is ook minstens 35 jaar oud, lekt bij meerdere koppelingen maar kan aardig meekomen met de nieuwere.
paul-mertens
Ja na 2 oringele koppelingen waren we zat om steeds nieuwe van 200 euro te kopen hebben we buitenbuis en steigerbuis voor binnenkant gaten voorgeboord constructie lijn tussen in elkaar trekken met takel. Die lekt minder dan onze orignele koppeling. Daar zit om de 30'meter een zelf gemaakte koppeling. Maar deze haspel laten we op land staan en trek alleen maar uit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fasterholt FM 4700 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!