Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 150Mooi aan het bagger sputteren geweest Trekkert heeft gelijk een nieuw kleurtje en zo'n werend glas.

Deutz-Fahr Agrotron 150

GROENEDEERE
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 150
Mooi aan het bagger sputteren geweest
Trekkert heeft gelijk een nieuw kleurtje en zo'n werend glas.

Reacties

wim-same
@GROENEDEERE Je heb ook een paar super beste koeien op stal staan. Zo zie ik ze graag.
GROENEDEERE
@wim-same
Zijn niet van mij maar ik verzorg ze wel.
Staan er zo'n 100
wim-same
@GROENEDEERE Lopen ze in een potstal ?
GROENEDEERE
@wim-same
Jup ze lopen op de pot.
Een klein deel staat in de grupstal.
wim-same
@GROENEDEERE Ik heb maar 4 dikbillen voor de hobby, 2 vrb en 2 bwb. Ik strooi ze in de potstal op met gehakselde Miscanthus ( Olifantengras ) Neemt heel veel vocht op, en je krijgt enorme mooie fijne mest zonder kluiten. Dit bevalt mij stukken beter dan strooien met stro.
GROENEDEERE
@wim-same
Wij strooien het stro met de mengvoerwagen waar een stroblazer op zit in de hokken. Dat werkt machtig mooi
wim-same
@GROENEDEERE Stuift wel net zo hard als met Miscanthus.
GROENEDEERE
@wim-same
Ja het is soms best stoffig
Maar wel de beste oplossing.
Om elke dag meer dan 100 beesten met de hand te strooien wordt je ook niet blij van en onze veiligheid is ook belangrijk omdat het grootste gedeelte uit stieren bestaat
wim-same
@GROENEDEERE Ik doe het met een kraantje over het hek heen. De koeien zijn dit gewend. Ik ga het ook niet met de hand doen. Een paar jaar geleden had ik er ook zo'n onbetrouwbare stier bij. Afmesten, los op de veewagen en enkeltje slachthuis.
GROENEDEERE
@wim-same
Zuks hebben we ook regelmatig
Die krijgen een hok apart waar ze afgemest worden.
Ritchie
@wim-same

Hoe kom je aan die miscanthus? Sommigen zijn ook aan het experimenteren met pitrus, dat zijn biezen zoals ze in het natuurgebied staan.
julian2003
@Ritchie
Denk dat dat niet werkt, pitrus neemt heel weinig vocht op
+1
wim-same
@Ritchie Van Miscanthus moet je de rhizomen ( wortelstokken ) poten. Dit heb ik gedaan met een oude Vicon aardappelpoter, nog met handmatige inleg. Het eerste jaar is kwetsbaar, en moet je ook tegen onkruid spuiten ( met dezelfde middelen als in mais ) Het tweede jaar gaat al beter en geleidelijk stoelt het gewas ieder jaar verder uit. Einde April word het afgestorven gewas gehakseld met een maishakselaar met Kemperbek. Dan is het gewas zo droog dat het direct naar binnen kan. Opbrengst ca. 10 ton droge stof per ha.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!