Onze mengele lw 390 quadro maar is uut de loodse haalt sinds jaren.... Foto is geplaatst door weusjr op 14-07-2018 om 22:08:39, met 14 reacties.

Mengele LW

weusjr
Onze mengele lw 390 quadro maar is uut de loodse haalt sinds jaren...

Reacties

Gavrie Willemsen
Mooi beestje nog.... 👍🏻
weusjr
@Gavrie Willemsen Zo straks ff met hoge druk spuit op dikke laag stof dr af geblazen en even laten draaien. Is trouwens loonwerkersuitvoering van destijds.
Gavrie Willemsen
@weusjr lang stilgestaan?
weusjr
@Gavrie Willemsen Zo'n 10 jaar denk ik. Eerder deden we helemaal zelf inkuilen 306 op de bult en 310 voor de opraapwagen, maar nu komt sturris met opraapwagen en staat 310 op de bult (306 was eigenlijk ook wel te licht). Mischien willen percelen verder van huis zelf gaan oprapen in het vervolg.
Fendt926Driver
@weusjr 310 is ook veel te licht als de loonwerker komt inkuilen.
Maar het is maar waar je genoegen mee neemt. Denk dat de vastrij trekker van sturris die normaal bij de raapwagen vastrijdt ruim 4 ton zwaarder is dan de 310
weusjr
@Fendt926Driver Ja das wel beetje zo ja. Sturris is vorig jaar 1 snede geweest met vastveurn omdat eigen verdeler kapot was maar toch zijn wij van mening dat we net zo goed zelf kunnen vastveurn.
+1
Fendt926Driver
@weusjr en het kan ook prima zelf. en als je de kuilen prima hebt met uitkuilen is het ook geen enkel probleem.
de monster nemers van terra vroegen eerst altijd hulp met kuilen steken omdat ze alleen niet onderin konden komen met steken. zo vast zitten onze kuilen. nu maken we ze minder hoog en kunnen ze het weer alleen
weusjr
@Fendt926Driver Nee maar een paar ton meer is zeker niet erg... Op me werk veuren ze vast met 610 met water in de banden aardig wat gewichten en jumbo verdeler ja dan krijg je het wel vast.
Fendt926Driver
@weusjr een 610 weegt al bijna een ton meer dan een 310 en dat merk je wel zeker met water in de banden en jumbo verdeler.
maar ideaal krijgen doe je het toch niet altijd.
vroeger toen ik nog klein was reden we vast met een 5506 deutzje
weusjr
@Fendt926Driver Ja vroeger was dat zo me opa zei laatst dat ze eerder 105ls (toen nog bijna nieuw) voor de wagen hadden staan en mf 35 of fendt 103 op de bult...
fendt308ls
Zijn mooie wagens met best nog wat inhoud. Welke trekker ga je ervoor zetten als de 310 op de kuil staat?
weusjr
@fendt308ls Fendt 309c
+1
GerbertXL
Ik zou juist zeggen, gecondoleerd met die opraapwagen 😁
Ging wel een beste bak gras in ja, wel stoppen als de lamp/toeter aangaat anders druk je de achterklep eruit.
Mocht je nog onderdelen zoeken, ik weet wel een adresje...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mengele LW ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!