Mischantus hakselen https://youtu.be/xjprFfHacO8. Foto is geplaatst door pekkerietfan op 15-07-2018 om 19:32:10, met 5 reacties.

New Holland FR 9040

pekkerietfan
Mischantus hakselen

Reacties

wim-same
Deze Miscanthus word veel te laat gehakseld. Je moet hakselen nog voor het opnieuw uit begint te lopen. Dat is meestal half tot einde april.
pekkerietfan
@wim-same Zie normaal gesproken ook al wel eens beelden in januari/februari voorbij komen.
Opbrengst viel mij ook erg tegen.
wim-same
@pekkerietfan Januari - februari is nog veel te vroeg. dan is het gewas nog niet goed afgestorven en gedroogd. half tot eind april is het gewas afgestorven en heeft een DS gehalte van meer dan 80 % DS. Dan kan je zo kort mogelijk hakselen, en beschadig je ook de jonge uitlopers niet. Ik heb meestal zo'n 10 ton DS per ha. Jonge uitlopers die beschadigen herstellen bijna niet meer, dus dat gaat ten koste van de opbrengst van het komende jaar. Op de foto en het filmpje is te zien dat er veel te hoog afgemaaid word, en het jonge gewas beschadigd word door het rijden. Bij mij waren afgelopen jaar de koeien er in geweest, en alles wat plat gelopen was is ten koste gegaan van de opbrengst. Dit jaar met veel warmte staat het gewas enorm dik en hoog. Nu al zo'n 2,30 meter hoog.
pekkerietfan
@wim-same Duidelijk. Weer wat geleerd 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland FR 9040 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!