De TCM hefmast zijn cilinder gereviseerd en enkele lagers vervangen. Nu kan hij er weer tegen als balenlader/klem. Klem is er in een kwartier tijd af te halen en dan kan ik de lepels weer gebruiken. L

Zelfbouw Hefmast

eicher4048driver
De TCM hefmast zijn cilinder gereviseerd en enkele lagers vervangen. Nu kan hij er weer tegen als balenlader/klem. Klem is er in een kwartier tijd af te halen en dan kan ik de lepels weer gebruiken. Likje verf nog en hij is af.

Reacties

yoohan
Die kan weer jaren mee. Wel fijn dat hij ook beetje snel zakt, of is mast dubbelwerkend?
Ander vraagje, waarom heb je de mast zo'n eind achter achter de trekker hangen? Lijkt zelfs of er nog een accord bokje tussen zit. Scheelt een hoop qua tillen, als hij korter op trekker hangt.
eicher4048driver
@yoohan Zakt zeker snel genoeg zo met balenklem erin. Hefmast is enkelwerkend.
Ik heb van een oude machine de aankoppelbok afgenomen en die vooraan tegen de hefmast gelast onder de eigenlijke haken waar die vroeger mee op de heftruck vast zat. zo moet ik met geen zorgen maken dat het niet stevig genoeg is. Had mss iets korter erop gekunnen maar zeker geen 10cm
fendtford
@eicher4048driver heb je ook een foto van de bevestiging aan het vorkenbord aub ?
+1
eicher4048driver
@fendtford koppeldelen.nl/fem-delen/ gewoon zo 2 van die bovenste koppeldelen voor aan het vorkenbord en onder geborgd door een zelfgemaakt hoekijzer. Kan verder geen foto meer maken want hefmast en balenklem zijn weg wegens aanschaf knikmops.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Hefmast ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!