Foto van een Zelfbouw Balenklem. Erg degelijk gebouwd en goed over nagedacht. En dat voor een prijs waarvoor ik hem zelf niet kan maken.

Zelfbouw Balenklem

eicher4048driver
Foto van een Zelfbouw Balenklem. Erg degelijk gebouwd en goed over nagedacht. En dat voor een prijs waarvoor ik hem zelf niet kan maken.

Reacties

T6020 power
Wij waren ook een beetje aan het kijken naar een klem maar heel vaak gebruiken we hem niet dus 2000,- is mij dan eigenlijk al teveel als je bij de loonwerker er ook een voor gratis eigenlijk kunt ophalen voor even.
Is dit een eigenbouw?, daar heb ik ook over nagedacht voor de wintermaanden.
eicher4048driver
@T6020 power Dit is inderdaad eigenbouw maar niet door mezelf. Nieuw gekocht bij iemand die erval verschillende heeft gemaakt voor €850. Bij mij is het ook zo dat een nieuwe niet uit kan maar het is toch zeer handig er zelf één te hebben. Maar als je de luxe hebt om gratis bij de loonwerker één halen kan, waarom zou je er dan één kopen?
Fendt926Driver
Quote Reactie van @eicher4048driver:
Maar als je de luxe hebt om gratis bij de loonwerker één halen kan, waarom zou je er dan één kopen?

Omdat als je er zelf 1 hebt je begint wanneer je wilt.
En als je hem bij de loonwerker haald
Je moet wachten wanneer die beschikbaar is en de klus direct afmaken omdat anderen er op wachten.
En alles moet ook nog maar eens passen aan jou trekker
eicher4048driver
@Fendt926Driver Klopt maar een balenklem op hefmast of euroaansluiting op frontlader past altijd toch?
Fendt926Driver
@eicher4048driver theoretisch wel. Maar een claas frontlader en quicke blijken toch nog weer verschillende afstanden te hebben. Mallieux ook. En dan heeft de ene mannelijke kopplingen op de hydrauliek de andere vrouwtjes enz.
Maar een hefmast gaat meestal goed.
Als de koppelingen onder op fronthef maat zijn.
Anders moet ik nog met 2 trekkers...
Maar voor elk probleem bestaat een oplossing....
eicher4048driver
@Fendt926Driver Of zoals ik doe, lift omhoog en platte kar in de ondertrekhaak.
Velti
@eicher4048driver Hoe zit het met de slijtage van de kokerdelen die in elkaar schuiven?
eicher4048driver
@Velti Bij de dure premium merken zie je dat er doorgaans voor extra grote kokers wordt gekozen waarin ze ertalon blokken steken voor de slijtage. Deze klem is echter zelfbouw en is enkel voor hobbygebruik. Elk jaar beetje vet aan de kokers en er is nog steeds geen lak af dus volstaat prima zo. Passing moet inderdaad wel naar gekeken worden. Denk dat de buitenste koker 100x100x4 is en de binnenste 80x80x5 dus das ideaal.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Balenklem ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!