Profi Trac's en grote Supers zie je hedendaags bijna enkel nog eens op een treffen, maar nog meer staan ze in verwarmde hangaars in waarde te steigen (nu toch nog...).Links Profi Trac 3000TVL, rechts

Schlüter Meerdere

Schluterfan
Profi Trac's en grote Supers zie je hedendaags bijna enkel nog eens op een treffen, maar nog meer staan ze in verwarmde hangaars in waarde te steigen (nu toch nog...).

Links Profi Trac 3000TVL, rechts Super 2500VL. Beide bakbeesten deden dienst bij Liebregts in Middelbeers. Er loopt, of liep ook allesinds een Super 1250VL (Special), waarvan meerdere tongen beweren dat op een gegeven moment de urenteller 8 keer rond geweest zou zijn.

De Profi is de voormalige trekker van Oscar Van De Wiele, hier nog in zijn originele gedaante voor de restauratie. Later zou de trekker bij een nieuwe eigenaar ook nog eens een grondige restauratie krijgen. Waar hij nu uithangt is ook voor mij een raadsel.

En ook bij de serienummers van de 3000's kom je wel eens aardigheden tegen. Deze behoort eigenlijk tot de Baureihe "2500", of beter zelfs "62500". Of de trekker ooit een 2500 is geweest weet ik niet, aan de assen te zien niet, of hij zou moeten omgebouwd zijn. En waarom ze er dan ineens ook nog eens een 6 bijslaan... Er zijn toch vele rare dingen gebeurt in de Münchenerstrasse 32. Nuja over het nummertje valt dan weer niet te bewisten, dit is nummer 003. Bij de Profi Trac 3000 is sprake van 12 gebouwde stuks, +1, en dat is deze dus.

Foto uit de archieven van P.V.S

Reacties

+8
olro 61
Prachtig verhaal weer, en weer een bijzondere foto!
+4
stijn-de-bock
Topmerk.
+9
Gavrie Willemsen
Leuk eens een verhaal bij een foto te lezen. Zou meer moeten gedaan worden.
+1
schluterman
Dat klopt van die super 1250vl-special dat heb ik zelf gezien en of hij daar nog draait ik weet het niet
+1
Ties6210
@schluterman deze twee bakke beesten hebben destijds hier in udenhout de grond compleet op nieuw gelegd
+3
a3vandiejen
Prachtig.
+1
FORD-COUNTY
Toen nog in Luxemburg..

(klik om te vergroten)

Schluterfan
@FORD-COUNTY

Wil je dat Artikel eens doormailen?
FORD-COUNTY
@Schluterfan
Ik heb het boekje zelf niet maar je kan dat wel nog bestellen normaal.
Kwam dit toevallig tegen op google, traktor-spezial.de/heftarchiv/heft-11-215/
Schluterfan
@FORD-COUNTY

Ik weet nu welk boekje ik moet hebben! Word zoeken op de oldtimertreffens deze zomer 😉. Alvast bedankt!
FORD-COUNTY
@Schluterfan graag gedaan, je kan het normaal op t internet bestellen
olro 61
@Schluterfan Ik dacht dat jij Traktor Spezial ook wel zou lezen...het verschijnt 4 x per jaar, en er staan geregeld mooie Schlüter reportages in. In het laatste nummer een reportage over de Schlüter Bio Traktor Super 1700 LS.( rijd nog steeds bij de eerste eigenaar, maar nu wel op diesel)
Schluterfan
@olro 61 Ik heb dat vakblad, maar nog maar sinds dit jaar 😉. En als ik op oldtimerbeursen een exemplaar vind met een artikel van Schlüter in, neem ik het ook stevast mee. Ik heb de meeste artikelen wel, maar nog niet allemaal zie ik. Ik kreeg een tijd terug een mail van een vriend van mij, die een account had op de website van Profi. Hij heeft toen alle artikels van Schlüter die hij vond in PDF, doorgemaild. Zaten mooien stukken tussen!
+1
RVM
@FORD-COUNTY Ik vind m niet perse mooier met deze wielen d'r onder. Zijn de velgen hier de juiste kleur?
Schluterfan
@RVM

Nee, ze zijn te "gelig". Er zouden 2 tinten Schlüter beige geweest zijn. Ze zouden na 86 iets donkerder worden, maar ik heb er zelf nog nooit opgelet. De Kam uit Rottum zei eens dat hij een kleur van Fiat uit de jaren 70 gebruikte als hij een Schlüter restaureerde. Dat kleur heette "Camello". Een vriend van mij heeft dit kleur eens besteld bij een verfmenger die in autolacken deed. Een staaltje voor mij gespoten en dat vergeleken bvb met dat van Erbedol en dat van Egelseer. Geen enkel het zelfde. Dat van Fiat was wel het donkerste.
+1
schluter 2500
Mooi bedrijf fl liebregts zit bij mij in het dorp.
+1
Prachtige foto en heel mooi verhaal er bij
John k
Bedankt voor de moeite om het hier neer te typen!!
+3
Schluterfan
@John k

Als het typen in de vingers zit op een goede avond, dan gaat het verhaaltjes schrijven wel vlot. Het moet in me komen, anders word het geen verhaal. Gelukkig is er altijd wel stof om over te schrijven over deze trekkers.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!