Dat is pech.... voorwiel weg.

Veenperceel wat net opgehoogd is met afgegraven grond (nat veen) en bagger. Heeft nu tijdje gelegen, even doorkrabbelen met triltand om lucht erin te krijgen en onderlaag ook te laten drogen. Helaas hier een erg nat stukje.

Same Panter

Dat is pech.... voorwiel weg.

Veenperceel wat net opgehoogd is met afgegraven grond (nat veen) en bagger. Heeft nu tijdje gelegen, even doorkrabbelen met triltand om lucht erin te krijgen en onderlaag ook te laten drogen. Helaas hier een erg nat stukje.

Reacties

+1
wim-same
Dat is dan het enigste natte stukje in Nederland Johan. dus toch vier wiel aandrijving ? ha ha
+1
yoohan
Inderdaad ongeveer het enige natte stukje NL Wim. 4wd was zeker makkelijk geweest. Maar hier is ook een sloot gedempt, paar meter verderop.
Gelukkig was de loonwerker nog op perceel bezig met een kraan, dus die trok me zo los.

Daarom was ik ook vanmiddag gegaan en al een brok ketting mee genomen, dan kon de kraan me altijd lostrekken als het nodig zou zijn. Hoef je ook geen gekke capriolen uit te halen
wim-same
Ik moet ook nog een stukje bagger uit vlakken van verleden jaar, maar ik denk dat dat nu allemaal stof is. Is nu helemaal begroeid met van die pollen pitriet. hoe krijg ik die weg ?
yoohan
@wim-same
Als ze al helemaal uitgehard zijn, eerst afmaaien en dan laten komen. Als ze aan de groei zijn spuiten met Mcpa. Maar is wel een lastig ding die pitrus.
wim-same
@yoohan O.K. Niet met Roud-up ? Pitrus is toch een grassoort. Gaat dat dan dood met MCPA ?
yoohan
@wim-same
Roundup doet er helemaal niks op. Echt een gras is het ook weer niet, maar pitrus is wel een apart gewas. Is wel eenzaadlobbig volgens mij, net zoals de meeste grassen.
Maar enige wat werkt is mcpa.
wim-same
@yoohan MCPA moet je toch ook met groeizaam weer spuiten. dat hoef je nu dus ook niet te doen.
yoohan
@wim-same richting einde van de week misschien als er wat water gevallen is, dan stijgt de luchtvochtigheid tenminste weer een beetje.

Als ze maar aan de groei zijn, anders werkt het ook slecht en kun je beter eerst maaien.
wim-same
@yoohan OK Johan, Bedankt voor de tips. Ik ga het proberen.
wim-same
@yoohan met MCPA kan ik ook weer werken als het terug blijft komen, in ik het al met nieuw gras ingezaaid heb.
+1
Fendt926Driver
@wim-same pitrus staat vaak op schrale grond.
Onderwerken en goed bemesten ben je het meestal ook kwijt.
Mits je natuurlijk wel iets gaat inzaaien na bewerken en bemesten.
+1
dx11
@wim-same dikke gift KAS-zwavel schijnt te helpen heb ik mij laten vertellen
+1
yoohan
@dx11 dat is op zich heel raar, want pitrus houdt van zuurdere grond. Grote giften KAS en/of zwavelbemesting kun je juist mee verzuren.

Naar mijn mening moet je juist Calcium geven (kalk), zodat pH iets omhoog gaat. En uiteraard land fatsoenlijk in gebruik nemen qua bewerking en bemesting.
wim-same
@yoohan klopt Johan, ze staan bij mij ook alleen maar op de baggerstaal van verleden jaar. Ik heb dan ook alleen maar op zure arme grond staan van verleden jaar. Bemesten, maar zeker ook bekalken zal de pitrus een hekel aan hebben.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Panter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!